Kipróbáltuk: INNOVA „Fogzománc regeneráció és egészséges íny” fogkrém

Az INNOVA termékcsalád üde színfolt a szájápolási piac egyre szélesebb kínálatában. Termékeikben közös, hogy az érzékeny fogíny enyhítésére fejlesztették ki őket és mentesek a leggyakoribb irritáló, allergén és toxikus anyagtól, így vonzó választás lehet azok számára, akik odafigyelnek az ilyesmire. Tesztelésre az ínyvédő ám egyben fogzománc regeneráló hatással bíró INNOVA „Fogzománc regeneráció és egészséges íny” elnevezésű fogkrémet választottuk.

innova-teszt

KÜLLEM

Az INNOVA „Fogzománc regeneráció és egészséges íny” fogkrém (továbbiakban: INNOVA fogkrém) szürke színű matt papírdoboza különleges megjelenésű, információkkal bőven gazdagított. Nekünk egy kicsit túlzsúfolt a hatás, bár ez lehet csak a többnyelvű csomagolás miatt alakult így.

A fehér-sárga tubus annál megnyerőbb, a matt felületen szépek a fényes díszítések és az ezüstös jelölés. Az INNOVA fogkrém csomagolása kellemes összhangban van a természetes összetevőkkel, melyekről szép számmal találunk leírást a dobozon és a fogkrémes tubuson egyaránt.

(X) hirdetés

 

MINŐSÉG

Az INNOVA fogkrém csomagolásához felhasznált anyagok minősége megfelelő, látszik, hogy áldoztak a külsőségekre – szépen, ízlésesen kínálják a terméket.

A 92,7 százalékban természetes összetevőkből álló fogkrém alapanyagai valóban szervezetbarát anyagok, a fogkrém nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot (SLS-t), triklozánt, alumínium származékokat, foszfátokat, mesterséges édesítőszereket és agresszív habosító anyagokat.

A fluoridot leszámítva a többi anyag valóban elhagyható, azonban a fogszuvasodásra hajlamos szájüregben a fluoridok általában jó szolgálatot tesznek. A gyártó a fluorid fogszuvasodásgátló hatását szőlőmagkivonattal és xilittel próbálta pótolni, melyek valóban rendelkeznek caries gátló tulajdonságokkal.kiprobaltuk-innova-fogkrem

(X) hirdetés

Mivel az INNOVA termékcsaládot a fogérzékenység kezelésére hozták létre, a fogkrém igen magas, 2,25 százalékos dózisban tartalmaz hidroxi-apatit nano-részecskéket, ami a fogzománcban természetesen is megtalálható anyag. A hidroxi-apatit segít megerősíteni a kopott, erodált fogzománcot, simábbá, egyenletesebbé téve a fogfelszínt.

A fogíny egészségét támogatják az olyan különleges összetevők, mint a stevia, a bőrlevél, az indiai orgona, a bajkáli csukóka és az E-vitamin. Egy speciális enzimet, ún. tannase-t is tartalmaz a fogkrém, ami gyengéden fehéríti a fogzománcot azáltal, hogy feloldja a fogzománc mikro-repedéseibe került pigmentált plakkot.

Az INNOVA fogkrém összetevői magasan túlszárnyalják az átlag fogkrémet színvonalát, speciális, természetes alapanyagai igazi kuriózumnak számítanak.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

A természetesség jegyét követve az INNOVA fogkrém íze nem megszokott – bár frissítő, mégis rendelkezik egy különleges, naturális utóízzel. Mindez azonban nem kellemetlen, néhány használat után megszokható.

A fogkrém habzása valóban mérsékelt, nem kell attól félnünk, hogy mindent a fogkrém habja fog beborítani, így a termék könnyen használható elektromos és szónikus fogkefékkel is. Jól tisztít, használata után a fogak tiszták, a fogfelszín fehér, a fogíny egészséges.

Mivel erőteljes antiszeptikus anyagokat nem tartalmaz, azt gondoljuk, hogy például egy elhúzódó, krónikus ínygyulladás kezelésére alkalmasabbak lehetnek az antibakteriális, antiszeptikus anyagokat is tartalmazó készítmények, de szinten tartásra megfelelőek, különösen ha valaki tényleg kerüli az erősebb vegyi anyagokat.

kiprobaltuk-innova-fogkrem-fogerzekenyseg

BESZEREZHETŐSÉG

Az INNOVA termékek hozzáférhetősége időnként korlátozott, a webáruházas vásárlás mellett inkább gyógyszertárakban vagy szaküzletekben találkozhatunk velük.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Az INNOVA „Fogzománc regeneráció és egészséges íny” fogkrém nem olcsó, ára elérheti a 4000 Ft-ot is. Az eladási ár mégis indokolt, hiszen magas minőségű, 92,7 százalékban természetes, igényesen válogatott anyagokból áll.

innova-fogkrem-teszt

ÖSSZEGZÉS

Az INNOVA „Fogzománc regeneráció és egészséges íny” fogkrémet azok számára ajánlanánk, akik meggyengült vagy erodált fogzománccal rendelkeznek illetve akik hajlamosak az ínygyulladásra és a fogszuvasodásra, de rendszeresen részesülnek fogászati ellátásban, így számukra az otthoni szájápolás valóban a megelőzés, szinten tartás eszköze.  Ha pedig valaki keresi a természetes összetevőjű fogkrémeket, az garantáltan elégedett lesz az INNOVA termékekkel.

 

Küllem: 5/4
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/4

Összesen: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, PEG-8, Hydroxyapatite (nano), Aroma, Cellulose Gum, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Xylitol, Sodium Methylparaben, Stevia Rebaudiana Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Anethole, Citric Acid, Eucalyptol, o-Cymen-5-ol, Tocopheryl Acetate, Titanium Dioxide, Thymol, Neem (Melia Azadirachta, Linn) Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Disodium EDTA, Bergenia Crassifolia Leaf Extract, Tannase, Limonene, Linalool, Citral. Fluoridot nem tartalmaz.

Item added to cart.
0 items - Ft