Kipróbáltuk: Iney Wind fogkrém – Művészi szájápolás

Ha az ember igazán lelkes a szájápolást illetően, akkor időről időre kipróbál valami újat, valamit, ami jobbnak, szebbnek, többnek látszik, mint az eddig használt termékek. Így találkoztunk össze a kidolgozottságukban már-már művészi szintre emelt Iney termékekkel, tesztünkhöz pedig a termékcsalád méltán népszerű Iney Wind nevű fogfehérítő fogkrémét választottuk.

Az Iney Wind fogfehérítő fogkrém első ránézésre sem tűnik hétköznapinak.
Az Iney Wind fogfehérítő fogkrém első ránézésre sem tűnik hétköznapinak.

GYÁRTÓ:

SPLAT

KÜLLEM

Úúú… jujj… aztaaa! Valahogy így éreztük magunkat, amikor először vettük a kezünkbe az Iney Wind fogkrémet, és ezekből a szófoszlányokból azóta sem akarunk kifogyni. Mindig is kerestük a szájápolási termékekben a dizájnt, a finomságot, a minőséget – mert azt gondoljuk, egy naponta kézbe (és szájba) vett termék igenis nézzen ki jól, legyen szépen megkomponálva.

(X) hirdetés

Az Iney Wind fogkrém külleme számunkra nagyon különleges, kiválóan megtervezett és minden részletében harmonikus. Amikor először vettük szemügyre a fehér-ezüst dobozos fogpasztát, hamar rájöttünk, hogy nem egy hagyományos csomagolású fogkrémet látunk: a rendhagyóan nyíló doboz két részből áll. A külső doboznak nincs teteje és alja, mégpedig azért, hogy könnyedén ki- és becsúsztathassuk a fogkrémet rejtő belső dobozt. Ráadásul a fogkrém dobozának nyitásához egy piros vászonfogantyút is rögzítettek a doboz élére, így egyetlen elegáns mozdulattal előhúzhatjuk a fogkrémünket.

Minden apró részlet a helyén.
Minden apró részlet a helyén.

Általában a kezdeti lelkesedésünk a fogkrémek külső papírdobozának kibontása után már alább szokott hagyni – a tendencia ugyanis az, hogy bár a külső doboz csillogó és figyelemfelkeltő, a tubus odabent már jóval puritánabb megjelenést kap. Most először ennek az ellenkezőjét tapasztaltuk: a belső doboz kihúzása után aranyszínű matricával lezárt piros rizspapírba csomagolt fogkrémes tubust tartottunk a kezünkben, ami végképp elvarázsolt minket.

A rizspapírt lehúztuk majd óvatosan visszatettük a dobozba (ezt a fogkrémes dobozt még félretesszük egy kicsit…) és ott pihent a tenyerünkben egy tubus fogkrém, ami fehér, karcsú formájával, matt-csillogó felületeinek játékával és letisztult tervezésével egy életre meggyőzött minket: igenis létezik formatervezés a szájápolás világában.

(X) hirdetés
Nem mindennapos csomagolásból húzhatjuk elő a fogkrémünket.
Nem mindennapos csomagolásból húzhatjuk elő a fogkrémünket.

MINŐSÉG

A doboz, a tubus, a csomagolás minősége kétségtelenül felsőkategóriás. Erős, masszív anyagok, minőségi kidolgozás – az ember kicsit úgy érzi, mintha egyesével, kézzel készülnének az Iney termékek.

De a külsőségek mellett – bármennyire is imponálnak – az összetevők színvonala legalább ilyen fontos. Az Iney Wind fogkrém mindennapos fogfehérítő hatású termékként van pozícionálva, fogérzékenységet enyhítő és fogzománc-erősítő tulajdonságokkal kiegészülve. Összetevői valóban ennek megfelelően lettek kiválasztva, a finom dörzshatású alapanyagok mellett hidroxiapatit és gyöngypor is került a fogkrémbe, ami igen különleges kalciumforrásnak számít.

Az összetevők között nyolcféle, természetes eredetű algát és moszatot találunk, erős abrazív anyagokat ezzel szemben nem, tehát a fogzománcunk nem látja kárát a mindennapos fehérítésnek. A termék nem tartalmaz habosító anyagokat (SLS, SLES), triklozánt vagy szacharint, ráadásul fluoridból sem az olcsóbb nátrium-fluorid, hanem a magasabb minőségű aminfluorid és monofluorofoszfát került felhasználásra.

Az Iney Wind fogkrém mindennapos fogfehérítésre lett tervezve.
Az Iney Wind fogkrém mindennapos fogfehérítésre lett tervezve.

HASZNÁLHATÓSÁG

Az Iney Wind aromája kellemes, nem túl erős vagy hivalkodóan mentolos. Kellemességét tovább fokozza az alacsony-közepes habzás, ami jól használhatóvá teszi elektromos fogkefével éppúgy, mint kézi fogkefével.

A tisztító és fehérítő hatás működik, a fogakra felhalmozódott sárgás plakkot kiválóan eltávolítja a fogkrém, persze nem rendelői fehérítésre kell számítanunk, hiszen a termék nem tartalmaz peroxidot.

Szintén pozitív tulajdonságként sorolható fel, hogy az Iney Wind nem szárítja ki túlságosan a szájüreget – sajnos sok fogkrémről ez nem mondható el. Éppen ezért, reggel is frissebb lehelettel ébredünk, ráadásul, ha elegendő nyál van a szájüregben, a baktériumok sem szaporodnak el olyan könnyen.

A matt felületen elhelyezett csillogó minta teszi játékossá a letisztult tervezést.
A matt felületen elhelyezett csillogó minta teszi játékossá a letisztult tervezést.

Használhatóság szempontjából negatívumnak róható fel, hogy a sűrű állagnál fogva annál nehezebben jön ki a fogkrém a tubusból, minél kevesebb van benne.

Az viszont a lehető legkellemesebb élményként ért minket, hogy az Iney Wind milyen hatékony a fogérzékenység enyhítésében. Eleinte inkább a fogaink fehérségére koncentráltunk a fogkrémmel kapcsolatban, de néhány nap után feltűnt, hogy a korábbi enyhe fogérzékenységünk mérséklődni látszik.

A tubus karcsú és elegáns.
A tubus karcsú és elegáns.

BESZEREZHETŐSÉG

Sajnos a különleges termékek beszerezhetősége is elég speciális, az Iney termékek hazánkban egyelőre internetes áruházakban vagy nagyvárosi patikákban érhetők el állandó kínálattal, áruházláncokban és drogériákban nem, vagy csak ritkán kaphatóak, vidéken pedig még körülményesebb lehet a vásárlás.

A fogkrém állaga sűrű, habzása enyhe.
A fogkrém állaga sűrű, habzása mérsékelt.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Egyelőre az Iney Wind az általunk kipróbált legdrágább fogkrém: 4500-5000 Ft körüli eladási áron vásárolható meg, ami egy 75 ml-es fogkrém esetében sokakat visszariaszthat. Pedig az ár bármennyire magas is, a termék nagyon különleges és hatékony, éppen ezért a célközönségnek vélhetően elnyeri majd a tetszését a speciális fogkrém.

Az Iney Wind hatékony és kimunkált.
Az Iney Wind hatékony és kimunkált.

ÖSSZEGZÉS

Nagyon jó érzés volt egy ennyire speciális, ennyire átgondolt terméket használni a mindennapokban. Az pedig, hogy nem csak a drága termék „tudata” lengett minket körbe, hanem tényleg hatékonynak is találtuk a fogkrémet, meggyőzött minket arról, hogy az Iney Wind fogkrém nem csak egyedi és kifinomult akar lenni, hanem tényleg az is – minden erőlködés nélkül.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?5

 

Összetevők:
Sorbitol*, Aqua*, Hydrated Silica*, Glycerin*, PEG-8, Hydroxapatite (nano), Aroma, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Monofluorophosphate, Xylitol*, VP/VA Copolimer, Cellulose Gum, Menthyl Lactate (és) PPG-26 Buteth-26 (és) PEG-40 Hyddrogenated Castor Oil, Propylene Glycol (és) Olaflur, Crithmum Maritimum Extract* (és) Himanthalia Elongata Extract* (és) Lithothamnium Calcareum Extract* (és) Palmaria Palmata Extract* (és) Porphyra Umbilicalis Extract* (és) Spirulina Maxima Extract*, Titanium Dioxide, Zinc Gluconate, Sodium Methylparaben, Menthol*, Mica*, o-Cymen-5-ol, Sucralose, Pearl Powder*, Limonene*.
*Természetes eredetű anyagok.

Item added to cart.
0 items - Ft