Kipróbáltuk: GUM Original White fogkrém – Mulandó élmények forrása

Időről időre szeretünk hazai viszonylatban kevésbé ismert szájápolási termékeket is kipróbálni, hiszen sohasem tudhatjuk, mikor bukkanunk rá egy-egy gyöngyszemre. A GUM bár idehaza még kevésbé ismert, valójában Japán és az Egyesült Államok egyik legmeghatározóbb szájápolási márkája, tele innovatív és újszerű megoldásokkal. Első választásunk a GUM Original White fogkrémre esett, ami bár odafigyeléssel és szakértelemmel lett összeállítva, különösebb hatást mégsem gyakorolt ránk.

gum original white fogkrem

GYÁRTÓ: Sunstar

KÜLLEM

(X) hirdetés

A GUM termékek, így a GUM Original White fogkrém csomagolása is átlagos, bár igényes módon van megtervezve és kivitelezve. A strapabíró doboz fehér-zöld dizájnja nem a legszebb a piacon, de a fényes felületekkel gazdagított külső mégis vonzó benyomást kelt. Ahogy azt más termékeknél is megszoktuk, ez a csillogás inkább csak a külső dobozra korlátozódik, a tubus kissé szolidabban jeleníti meg az áru imázsát.

A magyar felirattal is ellátott doboz az összetevők listázása mellett széles tájékoztatást nyújt a termék tulajdonságairól, annak pedig különösen örülünk, hogy az anyagok nem csak a külső csomagolásra, de a tubus oldalára is felkerültek, így utólag is tájékozódhatunk a fogkrém összetételéről.

gum original white
A GUM Original White fogkrém csomagolása átlagos, de igényes.

MINŐSÉG

(X) hirdetés

A GUM Original White fogkrém összetevőinek minősége nem kelt bennünk kifejezetten pozitív érzéseket, elég, ha a nátrium-lauril-szulfát jelenlétére gondolunk. Sajnos tíz fogkrémből kilencbe még mindig belekeverik ezt a sejtbarát tulajdonságaiban erősen megkérdőjelezhető anyagot, ami azon kívül, hogy habosít, nem sok pozitív jellemzővel bír. Márpedig szerintünk a habosítás nem a leglényegesebb tulajdonság egy fogkrém esetében, vannak kiváló szájápolási termékek, amik köszönik, jól megvannak e nélkül is.

Látszik, hogy a gyártó azért próbálta tisztességesen megválasztani az alapanyagokat, s anélkül igyekszik biztosítani a fogak természetes fehérségét, hogy az sokat ártana a fogzománcnak. Dörzsszemcséi nagyon finomak, így nem kell aggódnunk a zománc felesleges kopása miatt.

HASZNÁLHATÓSÁG

Nagyon kellemes ízű, nem túl erős aromájú fogkrém a GUM Original White, ami így békés fogmosásokkal ajándékozza meg a használóját. Nem szárítja ki túlságosan a szájüreget, ennél fogva szomjúságérzet sem jelentkezik a szájápolási rutint követően. Ami azonban kissé zavarhatja az arra érzékenyeket, az a túlzott habzási képesség, tapasztalataink szerint egy félborsónyi mennyiség is elég lehet, hogy a szánk pillanatok alatt megteljen a fogkrém habjával. Érthető, hogy van, aki ettől nincsen odáig.

A gyártó ígérete szerint a fogkrém használatának következtében fogaink visszanyerik eredeti fehérségüket, ráadásul még az újbóli lerakódások miatt sem kell aggódnunk. Előbbiben lehet, hogy van valami – a GUM használata közben és után egy cseppet sem változott a fogaink árnyalata -, utóbbit azért nem mernénk garantálni senkinek. A fogakon látható elszíneződés ugyanis hosszú hónapok, akár évek eredménye is lehet, illetve árnyalatukhoz hozzájárul a fogzománc általános kopottsága is, ezért nem vagyunk benne biztosak, hogy megelőzésként elegendő lehet pusztán egy fogkrém használata.

gum original white teszt
A fogkrém íze kellemes, nem úgy habzási képessége.

BESZEREZHETŐSÉG

Ha valaki GUM Original White fogkrémet szeretne venni, akkor egy kis utánajárással azért kell számolnia, nem fog belebotlani lépten-nyomon; inkább internetes áruházakon keresztül rendelhetünk vagy egy-egy szupermarket polcain találkozhatunk a termékkel.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A GUM Original White fogyasztói ára 1400-1700 Ft körül alakul, ami egyáltalán nem mondható olcsónak. Amit azonban ezért az árért kapunk nem annyira meggyőző, hogy tartósan is ragaszkodjunk hozzá: egy teljesen átlagos, igényes fogkrém, de nem nyújt annyival többet, mint amennyivel többe kerül, hasonló tulajdonságokkal bíró társaihoz képest.

gum fogkrem
Az Original White ára elég magas a tudásához képest.

ÖSSZEGZÉS

Egyáltalán nem volt kellemetlen a tesztidőszak, mialatt a GUM Original White fogkrémet használtuk. Szerethetőnek bizonyult a mindennapokban – se nem túl hivalkodó, se nem túl szerény, amolyan átlagos fogápolási termék, amit nem fogunk úton-útfélen ajánlgatni, de nem is bánjuk meg, hogy egyszer kipróbáltuk.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/3
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/3

ÖSSZESEN: 5/3 – KÖZEPES

3Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők: Aqua, Hydrated Silica, Sorbitol, Glycerin, PEG-8, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Isomalt, Titanium Dioxide, Disodium C12-14 Pareth-2 Sulfosuccinate, Cellulose Gum, Panthenol, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Xanthan Gum, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Algin, Stevia Rebaudiana Extract, Tocopheryl Acetate, o-Cymen-5-ol, Limomene. (Nátrium-fluoridot tartalmaz: 1490 ppm.)

Item added to cart.
0 items - Ft