Kipróbáltuk: Elmex Fogszuvasodás Elleni Szájvíz – Kíméletes tisztítás

Személyes igényeink határozzák meg, hogy mindennap, vagy csak alkalmanként használunk szájvizet. Az öblögetés mindenképp ajánlott, hiszen a szájvíz olyan helyekre is eljut és tisztít, ahová a fogkefénkkel soha nem érnénk el. Azt is saját szükségleteink függvénye, hogy milyen erősségű öblögetőt szeretünk használni. Az Elmex Fogszuvasodás Elleni Szájvíz azoknak fog tetszeni, akik az enyhébb ízt kedvelik.

Kipróbáltuk: Elmex Fogszuvasodás Elleni Szájvíz
Kipróbáltuk: Elmex Fogszuvasodás Elleni Szájvíz

GYÁRTÓ: GABA International

 

KÜLLEM

(X) hirdetés

Az Elmex termékek egységes megjelenése letisztult. Különböző színkódokkal jelölik az eltérő problémákra kifejlesztett termékeket (a zöld szín a fogérzékenység, a narancssárga a fogszuvasodás, a lila pedig a fogerózió problémájára nyújt megoldást). Az Elmex Fogszuvasodás Elleni Szájvíz színe áttetsző, víztiszta. Egyszerűség, komolyság – Elmex.

 

MINŐSÉG

Az, hogy az Elmex szájvizek nem tartalmaznak mesterséges színezékeket, már egy érv, ami miatt megszerethetjük. Bár az üzletben ácsorgó vásárlóknak vonzóbbnak tűnhet egy színes termék, szájüregünk egészségének szempontjából aligha van jelentősége a színeknek.
Az összetevők minőségének megválasztására amúgy is komoly hangsúlyt helyez a gyártó. A szájvíz íze enyhe, kellemesen tiszta, enyhén gyógyszeresnek is nevezhetjük, de ez kicsit sem zavaró. Nekünk az aromája leginkább egy bizonyos torokcukorka ízét juttatja az eszünkbe.
Azok tehát, akik nem szeretik a túl erős, túl alkoholos szájvizeket, azok valószínűleg elégedettek lesznek az  alkoholmentes Elmex öblögetővel.

(X) hirdetés
Az Elmex Fogszuvasodás Elleni Termékcsalád nem csak szájvizet, de fogkefét, fogkrémet és fogselymet is tartalmaz.
Az Elmex Fogszuvasodás Elleni Termékcsalád nem csak szájvizet, de fogkefét, fogkrémet és fogselymet is tartalmaz.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Az Elmex szájvizet enyhébb íze miatt lehet kellemesebb használni, más, túlságosan erős szájvizekkel igazi küzdelem lehet a harminc másodperces öblögetési idő betartása. Mivel alkoholmentes, a gyerekek is előbb elkezdhetik a használatát (6 éves kortól már javasolt), akik pedig nem szeretik, ha egy szájvíz használata után túlságosan kiszárad a szájuk, ezáltal hamar megszomjaznak, biztosan értékelni fogják a terméket.
A fogszuvasodás elleni védelemről a kétféle fluorid – az Elmex által kifejlesztett aminfluorid és a hagyományos nátriumfluorid – kettőse gondoskodik.

 

BESZEREZHETŐSÉG

Általában drogériákba és patikákba kell mennünk, ha Elmex szájvizet szeretnénk vásárolni, bár viszonylag régi termékről lévén szó, így a nagyobb szupermarketekben és webáruházakban is találkozhatunk vele.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A 400 ml-es kiszerelésű Elmex Fogszuvasodás Elleni Szájvíz ára 1 300 – 1 500 Ft körül van, ami a hasonló minőségű termékekhez mérve teljesen átlagos, a gyengébb minőségű termékekhez képest pedig kifejezetten kedvező. Bár kipróbálhatjuk a kisebb, 100 ml-es kiszerelést is – már ha sikerül hozzájutnunk, mert nem tartanak mindenhol – ez viszont 600-700 Ft, aminek már nem túl kedvező az ára. Nagy kiszerelésben kétségtelenül megéri az árát.

Kreatív reklám az Elmextől.
Kreatív reklám az Elmextől.

 

ÖSSZEGZÉS

Nekünk bevált az Elmex Fogszuvasodás Elleni Szájvíz, kellemes aromája, gyengédsége miatt könnyen megszeretheti az ember. Aki frissebb érzetre vágyik, nem ettől az öblögetőtől fogja megkapni a mindent átható, mentolos, üde hatást. Ebben a termékben ezzel szemben egy nagyon jó minőségű, alkoholmentes szájvizet ismertünk meg, ami mellett újból letennénk a voksunkat.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

5Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Aqua, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Olaflur, Aroma, Potassium Acesulfame, Sodium Fluoride, Poly-aminopropyl Biguanide, Hydrochloric Acid.

Item added to cart.
0 items - Ft