Kipróbáltuk: Dontodent nyelvkaparó – Félsiker

Mindennapos szájápolási rutinunk legtöbbször kimerül a fogmosás és a fogköztisztítás feladatában, pedig aki igazán útját szeretné állni a baktériumok elszaporodásának, az külön figyelmet fordít a nyelv tisztán tartására is. Nyelvkaparó használatával nem csak leheletünk lesz frissebb, hanem egész szájüregünk tisztább, egészségesebb környezetté válik. A nyelv mindennapos ápolásában kiváló szolgálatot tehet az átgondolt tervezésű Dontodent nyelvkaparó.

kiprobaltuk dontodent nyelvkaparo

Nyelvünk rendszeres tisztításával meggátolhatjuk a szájüregi betegségek és a szájszag kialakulását.

Nyelvünkön nem csak baktériumok, hanem a nap során elfogyasztott ételmaradékok is megtapadhatnak, melyek aztán helyben bomlásnak indulnak. Ha naponta legalább egyszer – célszerű este, lefekvés előtt – megtisztítjuk a nyelvünket, észrevesszük majd, hogy mennyivel tisztábbnak érezzük egész szájüregünket.

(X) hirdetés

A mindennapokban, ha nincs kéznél nyelvkaparó, sokan a fogkefe sörtéjével próbálják meg eltávolítani a nyelvre tapadt bakteriális réteget, ami félmegoldásnak sem elég jó. Ilyenkor ugyanis a nyelvről sem tudjuk kellő alapossággal eltávolítani a lepedéket, a fogkefénk sörtéit viszont kiválóan telítjük baktériumokkal, melyeket a későbbi fogmosás során szépen visszajuttatunk a szájüregünkbe. A nyelvkaparó ezzel szemben a legkiválóbb célszerszám nyelvünk tisztán tartásához.

A Dontodent nyelvkaparó csomagolására bár magyar felirat nem került, a termék maga nagyon tetszetős.
A Dontodent nyelvkaparó csomagolására bár magyar felirat nem került, a termék maga nagyon tetszetős.

 

GYÁRTÓ: DM Drogeriemarkt

KÜLLEM

(X) hirdetés

Többféle, fémből, gumiból, műanyagból vagy ezek kombinációjából készülő nyelvkaparót ismerünk, melyek alakra nagyjából hasonlítanak egymáshoz. A Dontodent nyelvkaparó külseje szemmel láthatóan a minőséget kívánja kommunikálni a vásárlók felé, nem véletlen a szép lila gumírozás vagy a dupla funkciót hirdető feliratok.

A nyelvkaparó megjelenésében valóban felülmúlja egy-egy vetélytársát, ami már fél sikert jelenthet a termék jövőjét illetően. A kétoldalú nyelvtisztító eszköz fejének egyik éle sima műanyag, míg a másik egy lila gumiborítást is kapott, ezáltal vastagabb és puhább lett.

 

MINŐSÉG

A Dontodent nyelvkaparóhoz használt anyagokra igazán nem lehet panaszunk, bár ezt már megszokhattuk a márkától. A svájci gyártású Dontodent jól megválasztott, strapabíró matériákkal dolgozik és általában a funkciókra is nagy hangsúlyt fektet.

A nyelvkaparó tervezésénél például komoly figyelmet kapott a már említett „dupla funkció”, ami kimerül abban, hogy a nyelvkaparónak két oldala van, egy puhább és egy keményebb, s jóllehet ez nem hangzik rosszul, használat közben egyáltalán nincs jelentősége.

A csomagolás átlagos, azt azonban fájlaljuk egy kicsit, hogy a csomagolás elején egyetlen magyar szót sem olvashatunk, szóval, aki nem ismeri a nyelvkaparó formáját és nem beszél németül, lehet, hogy szimplán elsétál a termék mellett anélkül, hogy leakasztaná a polcról és elolvasná a hátulján, hogy mi is az.

A fehér nyelvkaparó tetszetős lila gumiborítást kapott.
A fehér nyelvkaparó tetszetős lila gumiborítást kapott.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Aki használt már nyelvkaparót, az tudja, hogy annál jobb, minél gyorsabban és hatékonyabban tud végezni a tisztítással. Nem mindenki szereti órákon keresztül kapargatni a nyelvét, sokan öklendezhetnek is nyelvtisztítás közben, ezért szerintünk minél hatékonyabb az eszköz, annál jobb.

Ezt a várt hatékonyságot csak félig tapasztaltuk meg a Dontodent nyelvkaparó használatakor – a kemény műanyag oldal lényegesen jobb munkát végez, mint a gumírozott oldal. S bár a gyártó utasítása szerint először menjünk végig a nyelven a keményebb résszel, majd a puhábbal, mi úgy tapasztaltuk, hogy a puha oldal nem képes annyi lepedéket eltávolítani, mint a keményebb.

Higiéniai szempontból sem érezzük jó ötletnek a gumiborítást, úgy gondoljuk, hogy azon sokkal könnyebben megtapadhatnak a baktériumok, mint a sima műanyagfelületen, így a gyártó által javasolt 5 havi csere is túlzás, mi személy szerint legalább 2-3 havonta lecserélnénk ezt a nyelvkaparót.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A Dontodent nyelvkaparót akkor könnyű beszerezni, ha van a közelünkben DM üzlet, ennek hiányában marad az utánajárás, a drogériának ugyanis nincs webáruháza.

Stílus és formatervezettség - a Dontodent nyelvkaparó egyetlen hátulütője épp a gumírozás.
Stílus és formatervezettség – a Dontodent nyelvkaparó egyetlen hátulütője épp a gumírozás.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A 399 Ft-ért vásárolt Dontodent nyelvkaparó egyáltalán nem mondható drágának, sőt, inkább olcsónak tekinthető. Ezért az árért kapunk egy nagyjából tökéletesen funkcionáló szájápolási eszközt, ami ennyi pénzt bármikor megér, tekintve a kiváló minőséget.

 

ÖSSZEGZÉS

Nem értünk egyet a Dontodent nyelvkaparó tervezésének minden pontjával, s bár látszik az igyekezet, amit ennek az egyszerű szájápolási eszköznek a továbbfejlesztésébe öltek, a gyakorlatban nem mindig jobb az, ami bonyolultabb. Ugyanakkor a nyelvkaparó borítás nélküli, hagyományos oldala még mindig tökéletesen funkcionál, tehát összességében megéri kipróbálni a terméket.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/3
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft