Kipróbáltuk: Curaprox CS Smart fogkefe – Kicsiknek és nagyoknak

A svájci Curaprox a tavalyi évben új terméket vezetett be az amúgy is igen gazdag termékpalettájába, mégpedig a Curaprox CS Smart fogkefét, ami a Curaprox CS Sensitive Young típusú gyerekfogkefe helyébe hivatott lépni. A CS Smart fogkefe kicsi, kompakt mérete miatt azonban nem csak a gyermekeket kívánja kiszolgálni, hanem azokat is, akik az apró fejű fogkefékkel tudnak kényelmesen fogat mosni.

kiprobaltuk-curaprox-cs-smart-fogkefe
A Curaprox CS Smart fogkefék színesek és vidámak, igazodnak a gyermekek igényeihez.

 

KÜLLEM

A Curaprox CS Smart fogkefét elnézve nem lehet senkit azzal vádolni, hogy alaptalanul hasonlítgatja a Curaprox egyik legnépszerűbb, 5460-as fogkeféjéhez az új jövevényt, hiszen valljuk be, első ránézésre mintha csak ugyanazt látnánk.

Hasonló nyél, hasonló sörte, akkor mégis mi változott? Nos, egymás mellé helyezve egy Smart-ot és egy 5460-ast a különbség azonnal szemet szúr: a Smart nyele és feje jóval rövidebb (ezáltal nyilván jobban illeszkedik a gyerekek apró kezébe és szájába), ugyanakkor a nyél vége a Smart esetében ferdén van levágva, míg az 5460-asnál nyíl egyenesen.

(X) hirdetés

A zsugorított méret mellett, ami igazán fontos lehet, az a sörték száma, hiszen az 5460-ast fölülmúlva sikerült egy 7600 szálból felépített, már-már műtéti fogkefék puhaságához hasonló fogtisztítót megalkotni.

Külső megjelenésében, csomagolásában hozza a Curaprox-tól megszokott igényességet: a kellemes színösszeállítások ellensúlyozzák az amúgy igen egyszerű retro formát.

Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy nekünk személy szerint hiányozni fog a Sensitive Young fogkefe is, ami jóllehet, kevesebb szálból állt, mégis vidám, jól megtervezett fogkefe volt, némi játékossággal megspékelve.

(X) hirdetés
A Curaprox Smart fogkefe kisebb, nyele pedig rövidebb, mint a CS 5460-é.
A Curaprox Smart fogkefe kisebb, nyele pedig rövidebb, mint a CS 5460-é.

 

MINŐSÉG

A Curaprox CS Smart minőségébe nehéz belekötni. Elképesztően sűrű sörték, kellemes tapintású műanyagok, egyszerű, letisztult vonalvezetés.

A sörték kiválóan bírják a használatot, szerintünk egyetlen Curaprox fogkefét sem lehetséges 2-3 hónap alatt erősen elkoptatni, a cserére inkább a bakteriális szennyezettség miatt van szükség.

Strapabíró tulajdonságuk mellett a sörték megfelelően gyengédek: a 0,8 mm átmérőjű szálakból felépülő Smart-tal biztosan nem tesznek kárt fogaikban és ínyükben még a legkisebbek sem, akik fogmosás közben gyakran túl erősen dörzsölnek.

Sűrű, 7600 sörtéből felépített feje nagyon gyengéd a fogínyhez.
Sűrű, 7600 sörtéből felépített feje nagyon gyengéd a fogínyhez.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

A Smart jól harmonizál a rendeltetésével: a kis fejjel valóban könnyen lavírozhatunk a szájüregben, nem jelent vele gondot a hátsó fogak vagy a belső fogfelszínek megtisztítása sem. Fejmérete szinte vetekszik az elektromos fogkefék fejének kompaktságával.

A sűrű sörték nem csak gyengédek a fogakhoz, de alaposan is tisztítanak – tapasztalataink szerint a hagyományos manuális fogkefék túlnyomó részénél jobb a Smart fogkefe lepedékeltávolító képessége.

Gyermekfogkefék között puhaságában szinte egyedülálló, kicsit olyan érzés vele fogat mosni, mintha nem is különálló szálakból felépített fogkefét tartanánk a fogainkon, hanem egy pihe-puha, ruganyos szivacsdarabot.

Remélhetőleg, mivel ennyire kényelmes a használata, a gyermekek is örömmel veszik a szájukba.

Arra viszont minden szülőnek oda kell figyelni, hogy a fogkefe legyen jól elmosva, hiszen a sörték annyira sűrűn kerültek rögzítésre, hogy a közéjük férkőző fogkrém darabok – és bacilusok – túlságosan is védettek maradnak, ha nem mossuk át a fogkefét rendesen.

Mivel a sűrű sörték megakadályozhatják a tisztítást és a szárítást, szerintünk érdemes 2-3 havonta új fogkefére váltani, különben a kórokozók túlságosan beszennyezik a fogkefét.

A sűrű sörték kiváló lepedékeltávolításra képesek, de nehéz alaposan kimosni a sörtéket fogmosás után.
A sűrű sörték kiváló lepedékeltávolításra képesek, de nehéz alaposan kimosni a sörtéket fogmosás után.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A patikai értékesítés mellett webáruházakban is rálelhetünk a Curaprox CS Smart-ra, így beszerezhetősége közepesen körülményes.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Curaprox CS Smart fogkefe ára 1100-1300 Ft körül mozog, ami szinte azonos a Smart elődjeként jegyzett CS Sensitive Young fogkefe árával. Gyermekfogkefét ennek az árnak akár a feléért is vásárolhatunk, természetesen nem ilyen minőségben. Szerintünk minimálisan talán lehetne olcsóbb, főleg azért, hogy jobban versenyben maradjon a termékcsoportján belül, de mindent összevetve megér ennyi pénzt.

A kellemes színek és az egyszerű forma kedvez a gyerekek ízlésének.
A kellemes színek és az egyszerű forma kedvez a gyerekek ízlésének.

 

ÖSSZEGZÉS

Minket kicsit meglepett, hogy a Curaprox teljesen kivezeti a piacról a Sensitive Young fogkefét, de vélhetően nem volt akkora sikere, mint a Curakid babafogkefének vagy a CS 5460 felnőtt fogkefének. Ehelyett azonban kaptunk egy olyan fogtisztítót, ami még sűrűbb lett, mint az 5460 és nem csak a gyermekek, hanem felnőttek is használhatják, így aztán úgy érezzük, a vásárlók megfelelő, sőt, jobb alternatívát kaptak, mint a Sensitive Young. Nincs okunk panaszra.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft