Kipróbáltuk: Corega Műfogsorrögzítő Krém „Erős Rögzítés”

Ha valaki részleges vagy teljes fogpótlással rendelkezik, tudja, hogy az önfeledt beszédhez, evéshez és mosolygáshoz egy jó erős műfogsorrögzítő bizony elengedhetetlen. Ereje mellett persze nem árt, ha nincs kellemetlen íze, az pedig már csak extra, ha jó az ára is. Úgy tűnik, a fenti jellemzőket nem lehetetlen összehozni egyetlen termékben.

corega eros rogzites mufogsor ragaszto

 

GYÁRTÓ: GlaxoSmithKline (GSK)

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Corega műfogsorrögzítő krémek megjelenése és formatervezettsége átlagos. A letisztult design a gyártó (GSK) többi termékére is jellemző, általában nincsenek meghökkentő újítások, de maradiság sem, a szájápolási cikkek egyszerű, könnyen megszokható küllemet kapnak.
Az, hogy a fogkrémekhez képest a kiszerelés és a kupak kicsit más – a ragasztó tömegében kb. fele akkora, mint egy fogkrém, a kupak pedig nem teljesen kerek, hanem vannak lecsapott élek benne – megkülönböztethetővé teszi a műfogsorrögzítőt a fürdőszobában, így biztosabban nem fogunk mellényúlni, egyetlen álmos reggelen sem. /A teljes magyar feliratozásért külön köszönet a gyártónak, a ragasztót használó idősebb korosztály vélhetően bajban lenne az angolszász típusjelzésekkel./

corega
Minden lényeges információt elolvashatunk magyarul.

MINŐSÉG

A Corega Erős Rögzítés protézisragasztó összetétele dicséretet érdemel, főleg, amiért a manapság egyre többet támadott cinket kihagyták az összetevők közül. Kutatási eredmények szerint ugyanis, mivel a műfogsor alatti íny idővel egyre jobban összeesik, a műfogsor használó egyre több ragasztót fog használni, hiszen ezzel tudja csak megfelelően kitölteni a keletkezett hézagot. Viszont minél több rögzítőt használ, annál több cinket visz be a szervezetébe, ami egészségkárosító hatással bír.
Nincs kellemetlen utóíz vagy émelygés használat közben, inkább csak levételkor és felragasztáskor érezzük, hogy valamilyen „idegen” anyagot kell használnunk.

(X) hirdetés

HASZNÁLHATÓSÁG

Nagyon örülünk neki, ha olyan termékkel találkozunk, ami beváltja a gyártó által tett ígéreteket. A Corega „Erős Rögzítés” protézisragasztó által ígért 12 órás tartás valóban igaz, sőt, akár 24 órán keresztül is elboldogulunk vele – akkor már persze nem almát fogunk rágcsálni, de beszédhez még tökéletes.
A speciális, kiemelten szilárd tartás a hagyományos, íz mentes vagy ízesített Coregához képest csak a felragasztás pillanatában érezhető, egyébként mindhárom típus hasonlóan hosszú ideig bírja a strapát, jóval tovább, mint a piacon fellelhető, hasonló árkategóriájú termékek (azoknál átlag: 6-8 óra).
Tapasztalataink szerint a termék használata akkor a legkiválóbb, ha műfogsor tisztító tablettára is áldozunk, ilyenkor sokkal erősebb a tartás – csak így jóval költségesebb a mindennapos protézishasználat.

corega_eros
Megbízható társ: Corega Erős Rögzítés protézisragasztó.

BESZEREZHETŐSÉG

Bár Corega termékeket a legtöbb drogériában és gyógyszertárban kaphatunk, nem mindig érhető el mindegyik típus, bár ez nem feltétlenül a gyártó, inkább a kereskedők felelőssége. Pedig megérné többfélét is tartani, nekünk főleg az Erős Rögzítés és az Ízmentes változat vált be.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Corega Erős Rögzítés ajánlott fogyasztói ára 1 049 Ft, bár a legtöbb helyen 1 200- 1 300 Ft körül szerezhetjük be. Noha két-háromhetente új tubussal kell vásárolnunk, még így is jobban megéri az árát, mint a hasonló árkategóriájú, konkurens termékek, hiszen azokból a sűrűbb használat miatt hamarabb kifogyunk.

Bal oldal: Corega előtt - Jobb oldal: Coregával. Ötletes reklám.
Bal oldal: Corega előtt – Jobb oldal: Coregával. Ötletes reklám külföldről.

ÖSSZEGZÉS

Bár az „Erős Rögzítést” mi semmivel nem találtuk erősebbnek, mint a hagyományos, ízmentes változatot, ennek ellenére, vagy épp ezért, ugyanolyan jó szívvel ajánljuk mindenkinek. Aki azt a minimális mesterséges ízt is szeretné elkerülni, amit az erős változattól kap, az nyugodtan vegye az íz mentest, tartásban ugyanarra számíthat.
Mind árában mind pedig minőségében egy nagyon jól használható és nagyon jó tartást biztosító protézisragasztót ismerhettünk meg a termékben. Aki a magabiztosságra hajt, nyugodtan használja a Coregát, nem fog benne csalódni. Ha lehetne, az eladási áron természetesen faraghatna a gyártó, vagy ajánlhatná a műfogsor tisztító tablettával együtt, egy kicsit olcsóbban – azzal biztosan elnyerné a vásárlók tetszését.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

5Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Poly(methylvinylether/maleic acid) sodium-magnesium-zinc mixed partial salt, petrolatum, cellulose gum, paraffinum liquidum, silica poly(methylvinylether/maleic acid), menthol, menthyl lactate, aroma, CL 45430.

Item added to cart.
0 items - Ft