Kipróbáltuk: Colgate Premier Clean fogkefe – Szabadíts meg a gonosztól!

Van, aki a közepes, van, aki a puha sörtéjű fogkefékre esküszik. Hazánkban inkább előbbit, a tengerentúlon pedig utóbbit ajánlják a fogorvosok. Mi személy szerint a puhább sörtét szeretjük, ezt mindenképp leszögeznénk, mielőtt belemegyünk a Colgate Premier Clean fogkefe értékelésébe, ami nálunk nem érdemelte ki még a közepes keménységű jelzőt sem, inkább azt mondanánk, a sörte merevsége jobban hasonlít egy körömkefére, mint egy fogkefére.

HÁTTÉR

Korábban foglalkoztunk már a Colgate-Palmolive hátterével; az igen nagy múltú, 1806-ban alapított cégcsoport ma a világ egyik vezető háztartási tisztítószereket, bőr- és szájápolási szereket gyártó vállalata. Épp ezért termékpalettájuk is igen színes, próbálnak az alsótól a prémiumkategóriáig minden igényt kielégíteni. Hivatalos weboldalukon tájékozódva 11 hagyományos és 2 elemmel működtethető, de nem klasszikus értelemben vett elektromos fogkefét találunk. A felsorolásból sajnos hiányzik a Premier Clean, lehet, hogy már kifutó termékről van szó, vagy csak nem büszkélkednek vele? Előbbinek örülnénk, utóbbit megértenénk.

(X) hirdetés

 

KÜLLEM

Látszik, hogy a Colgate Premier Clean fogkefe kialakításánál igyekeztek minden klasszikus fogkefe-elemet megjeleníteni (tapadást segítő nyélkialakítás, nyelvkaparó, eltérő hosszúságú sörték), csak épp mindenből – mondjuk így finoman – az egyszerűbb megoldást választották. Mint amikor kinézünk magunknak egy márkás cipőt és utána találkozunk valahol az olcsó utánzatával: mindent próbálnak ugyanúgy csinálni, mint az eredetinél, de mégsem megy. Az összbenyomás silány. Na, valami ilyesmit éreztünk mi is ennél a fogkefénél.

 

MINŐSÉG

(X) hirdetés

A felhasznált anyagok minőségénél láttunk már jobbat. A vékonyka nyélen található, „tapadást segítő” színes részek nagyszerű célt szolgálnának, már ha gumírozottak lennének. De nem azok. Tehát a tapadást sem segítik. Persze ezt a csomagoláson keresztül nem tudhatjuk meg, csak ha már otthon kibontottuk. Na pont az ilyen költséghatékony megoldások teszik a Premier Clean fogkefét gagyivá.
A sörte. Ha az ember szárazon végighúzza rajta a kezét, még nem is annyira gyanakszik. Kicsit merev, de milyen legyen egy medium fogkefe? Használat közben derül ki igazán, hogy nem csak a nyél kialakításakor, de a sörte kiválasztásánál is sikerült lefaragni egy keveset az előállítási költségből.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Többszöri próbálkozás után sem sikerült megértenünk, hogyan lehetne ezzel a fogkefével hatékonyan fogat mosni. Annyira merev sörtéi vannak, hogy néha azt éreztük, fogaink tisztaságának szempontjából mindegy lenne, ha fordítva vennénk a szánkba a fogkefét – egyszerűen észre sem lehet venni, hogy sörték is vannak rajta. Mintha az egészet egybeöntötték volna. Ha azt szerettük volna, hogy a sörték a fogak találkozási pontjához is elérjenek, akkor már annyira nyomni kellett a fogkefét, hogy az ínyünk látta kárát.
Nem az a baj, hogy nem jó használni, hanem, hogy nem lehet.

 

BESZEREZHETŐSÉG

Ez a pont most már kezd kérdőjeles lenni, miután láttuk, hogy a Colgate nem jeleníti meg a honlapján a Premier Clean-t. Lehet, hogy már nem sokáig tudjuk megvenni, bár nem emiatt fogunk álmatlanul hánykolódni éjszakánként. Nekünk amúgy egy drogériában sikerült beszerezni, de alacsony ára miatt valószínűleg sok helyen összefuthatunk vele.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Ár van, érték nincs. Már ha fogmosásra akarjuk a terméket használni. Ha cipősúrolásra vagy csempepucolásra, akkor megvehetjük, olyan 300 Ft körüli áron. Hogy mit kapunk ezért cserébe? Ha nem lenne a tesztek megírásakor kritérium, hogy két hétig használjuk a terméket, akkor azt mondanánk: egy egyszer használatos fogkefét. Mert többször önszántunkból biztos nem vennénk a kezünkbe.

 

ÖSSZEGZÉS

Nyilván tudtuk, hogy nem álmaink fogkeféjét fogjuk ennyi pénzért megvenni, de ennél azért tényleg jobbra számítottunk. Még a gagyi kialakítás vagy az „álgumírozás” sem zavarna minket annyira, ha a sörtékkel nem dörzsölnénk le az ínyt a fogainkról. Mert ezzel nem hogy használunk, inkább ártunk a fogainknak és az ínyünknek.
Gyulladt ínyűeknek, szájsebészeti beavatkozáson átesetteknek vagy egyszerűen a szájápolásra valamit is adó embereknek nem ez lesz álmaik fogkeféje. Láttunk már ennél fényévekkel jobb terméket a Colgate-től, inkább próbálunk arra koncentrálni, ha a gyár megítélésén elmélkedünk.

Küllem: 5/2
Minőség: 5/1
Használhatóság: 5/2
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/2

Összesen: 5/2 – ELÉGSÉGES

Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft