Kipróbáltuk: Colgate 360° Sensitive Pro-Relief fogkefe – Szívvel lélekkel

Puha és extra puha fogkeféből sok, sőt egyre több van a piacon. Használata kifejezetten ajánlott lehet ínygyulladás esetén, valamilyen szájsebészeti beavatkozás után, vagy ha túlságosan erodált a fogzománcunk, ennek következtében érzékenyek a fogaink. Népszerűsége ellenére mégis nehéz kellemesen használható puha fogtisztítóra találni, de nem lehetetlen: itt van például a Colgate 360° Sensitive Pro-Relief Extra Soft fogkefe.

colgate 360 sensitive pro relief

GYÁRTÓ: Colgate-Palmolive

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Colgate 360° Sensitive Pro-Relief Extra Soft fogkefe külseje modern, formatervezett. Gumiborítású, döntött nyél, eltérő színű, hosszúságú és elrendezésű sörték, színes nyelvtisztító rész. Valóban minden pontján kidolgozott, látszik, hogy a széles választékú gyártó a prémium kategóriába próbálta pozícionálni a terméket, ami egész jól sikerült neki. A fogkefe egyébként része a fogérzékenység enyhítésére szolgáló Colgate Sensitive Pro-Relief termékcsaládnak.

A csomagolás kapcsán nem ér minket meglepetésként, hogy az előlapon nem találunk egy sor magyar szöveget sem, helyette viszont – szinte rekordnak számító – héttagú elnevezést igen! Őszintén nem értjük, hogy miért hiszi sok gyártó (és itt nem csak a Colgate-ről van szó), hogy a kimondhatatlan és megjegyezhetetlen hosszúságú jelzésekkel elnyeri a vásárlók tetszését (de tényleg, van aki ezt megjegyzi?). Mi inkább azt szeretnénk, ha az általunk pőrén csak „fogkefének” hívott szájápolási eszközt egyszerűbb jelzőkkel és magyar címkékkel (is) ellátnák, még akkor is, ha az angol világnyelv.

colgate 360 extra soft

MINŐSÉG

(X) hirdetés

A fogkefe elkészítésekor gondosan megválogatták a gumi és műanyag felületek minőségét, határozottan jó érzés kézbe venni a fogkefét. A sörtékhez is puha, selymes szálakat válogattak, igazodva az érzékeny fogú vásárlók igényeihez. Sűrűbb sörtéket azonban könnyen el tudnánk képzelni, a puha szálak sűrűbben elhelyezve ugyanis jobban biztosítják az alapos lepedékeltávolítást, amit sokan egyébként csak a közepes keménységű fogkeféktől várnak.

HASZNÁLHATÓSÁG

Szerencsére újból sikerült rátalálnunk egy olyan extra puha fogkefére, ami valóban jól használható akkor is, ha az embernek gyulladt vagy visszahúzódott a fogínye. Sok esetben ugyanis az elvékonyított, puha sörték túlságosan „szúrósra” sikerednek – fogmosás közben a vékony, hosszított szálak hajlamosak megszúrni az ínyt. De nem így a Colgate 360° Sensitive Pro-Relief Extra Soft fogkefénél, ahol a gyakorlatban is gyengédségre találunk.

Lelkiismeretes gyártóra vall a nyelvtisztító rész kialakítása (amiről még az alsó kategóriás fogkeféknél sem feledkezik meg a vállalat), persze ne gondoljuk, hogy ugyanazt a tisztaságot érjük el vele, mint egy nyelvkaparóval, de a gumiból készült, apró rücskös felület alaposabb munkát végez, mint a Colgate Premier Clean fogkefénél látott műanyag redőzés.

BESZEREZHETŐSÉG

A világ egyik vezető szájápolási termékeket gyártó vállalataként a Colgate általában gondoskodik a megfelelő lefedettségről: drogéria, szupermarket vagy élelmiszerbolt, sok helyen találkozhatunk a márka kínálatával, persze a típusok sokfélesége miatti széles választék nem garantálja, hogy már elsőre szerencsénk lesz, lehet, hogy több üzletbe is be kell térnünk miatta.

colgate sensitive

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Mivel a Colgate 360 Sensitive Pro-Relief Extra Soft fogkefével jellemzően 1200-1400 Ft között találkoztunk, nem mondhatjuk, hogy olcsón kapunk jó minőséget. Nagyon finoman megkérdőjelezhető az 1200 forintos vagy afölötti eladási ár, érzésünk szerint annyira azért nem prémium a termék. Nagyon jó fogkefe, tényleg alkalmas arra, amire megveszi az ember, de még boldogabban lépnénk ki az üzlet ajtaján, ha ezer forint alatt megúsznánk a vásárlást.

ÖSSZEGZÉS

Ha bárki megkérdezné tőlünk, bátran ajánlanánk a Colgate fogérzékenységet enyhítő fogkeféjét, még akkor is, ha se nem tökéletes, se nem utánozhatatlan. Mégis jó emlékeket hagyott maga után, amit nagyrészt az aprólékos, lelkiismeretes kidolgozottságnak és a puha sörték finomságának köszönhet.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/3

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft