Kipróbáltuk: Buccotherm Bio foggél – Ötcsillagos SPA hangulat

A végeláthatatlan számú összetevőből kikevert, más és más vásárlórétegnek gyártott fogkrémek piacán nem könnyű, de ki lehet tűnni valami újjal, valami meglepővel. Így szúrt nekünk szemet a Buccotherm termékcsalád is, melynek legfőbb alapanyaga a francia Castéra-Verduzan termálvíz, ami már önmagában csodálkozásra készteti az embert, jóllehet, kozmetikumokban már régóta kedvelt alapanyagnak számítanak a gyógyvizek.

kiprobaltuk buccotherm bio
A Buccotherm Bio foggél legfőbb összetevője a franciaországi Castéra-Verduzan gyógyvíz.

 

KÜLLEM

A Buccotherm Bio foggél külseje visszafogott, szellemiségében jól illeszkedik a bio, azaz természetközeli, vegyszermentes összetevőkhöz. Kék-fehér műanyag tubusa finoman utal a tisztaságra és gyengédségre, ami szerintünk teljesen összhangban van a termék rendeltetésével, üzenetével.

Amikor mi vásároltuk a terméket, nem kaptunk hozzá külső papírdobozt, csak magát a fogkrémes tubust és némi utánajárás után azt tapasztaltuk, hogy máshol sincs hozzá papírdoboz. Ugyanakkor, a termékcsalád más tagjainak van papírdoboza is, ezért nem értjük a dolgot, bár lehet ez valamiféle környezettudatos meggondolás – ezzel se szennyezzük a környezetet? Hát jó…

(X) hirdetés

Az arányos, kellemes formájú műanyag tubust széles kupak zárja le, így könnyen tárolhatjuk állítva is a fogkrémet.

buccotherm bio foggel
Letisztult, kellemes külseje tökéletes összhangban van a fogkrém rendeltetésével, összetevőivel.

 

MINŐSÉG

Mivel a foggél legfőbb összetevője a Franciaországban található Castéra-Verduzan termálvíz, kicsit utána kellett járnunk, miért is olyan különleges ez a gyógyvíz annyira, hogy szájápolási termékcsaládot kelljen rá építeni.

Hiányos spa-ismereteinket felturbózva kiderült, hogy a Castéra-Verduzan városában található termálvíz nagyon is hírhedt, főként az emésztőrendszerre és a szájüregre gyakorolt pozitív hatása miatt. Mivel pH értéke lúgos (pH 8.1) segít az emésztőrendszer és a szájüreg savasságának semlegesítésében, gazdag ásványianyag tartalma révén pedig segíti a szájüreg mineralizációját. Nyugtatja a nyálkahártyát és még vérzéscsillapító tulajdonsággal is bír.

(X) hirdetés

Elég sok pozitív tulajdonság, ugye? Akkor annak örülhetünk csak igazán, hogy a Buccotherm Bio foggél legfőbb alapanyaga (52%-ban) ez a speciális termálvíz. Hogy a nemzetközi Eco-Cert „bio” minősítést is megkapja a termék, összetevőinek 99,4%-a természetes eredetű, nem tartalmaz sem erős habosító anyagokat (SLS, SLES), sem parabéneket, fluoridot, alkoholt, szacharint vagy szintetikus színezékeket. Az arra érzékenyek mostanra vélhetően már el is morzsoltak egy könnycseppet örömükben…

Szó, ami szó, az összetevők valóban nagy gonddal lettek összeválogatva, és ha végigfutunk az alapanyagok listáján, tényleg nehéz bármibe is belekötni, a bio termékekkel szemben támasztott követelményeknek számunkra tökéletesen megfelel a termék.

buccotherm bio foggel teszt
A Buccotherm Bio foggél színe fehér, íze enyhén gyógyvíz aromájú, mégis friss, tiszta érzetet kölcsönöz a szájnak.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Az „organikus” jelző kapcsán már megtanultuk, hogy ez általában a kellemetlen ízélményt is magában foglalja. Ez a foggél szerencsére rácáfol a dologra, mert bár valóban érezhető a gyógyvizes íz a foggélben, használat után mégis inkább enyhén mentolos, frissítő íz marad a szánkban.

A termék célja amellett, hogy egy általános frissítő tulajdonsággal rendelkezzen, a gyógyvíz adta nyálkahártya-, és fogíny nyugtató tulajdonság. Fogmosás után olykor tényleg érezni némi „bizsergést” az íny körül, mintha valóban történne valami a lágyszöveteinkkel. Válogatott, organikus összetevőinek hála használhatjuk akár az íny masszírozására is, nyugtatva a sérült, duzzadt szöveteket.

Amikor a fogíny gyulladtságának kezeléséről van szó, természetesen mindig ki kell hangsúlyozni, hogy egy évek óta elhúzódó, durva fogínygyulladás kezeléséhez nem elegendő a külsőleg alkalmazott pakolás, hiszen minden esetben fogorvosi beavatkozásra, tisztításra is szükség van.

Ha valaki gyulladásra hajlamos, érzékeny fogínnyel vagy megkopott fogzománccal rendelkezik, de nem hajlamos a fogszuvasodásra, akkor a Buccotherm Bio kifejezetten jó választás lehet, hiszen ínynyugtató tulajdonsága mellett szemtelenül alacsony abráziós értékkel rendelkezik (RDA: 7,5), ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem koptatja a fogzománcot. Viszonyításként: a szakmai szervezetek által javasolt legfelső határ: RDA 200.

Fogmosás közben egyedül annyit javasolnánk, hogy mindenképp keveset nyomjunk a foggélből a fogkefe sörtéjére, mert ahhoz képest, hogy nem tartalmazza a szokásos habosító anyagokat, egészen intenzív a habzása.

BESZEREZHETŐSÉG

A Buccotherm márkát egyelőre jellemzően interneten vásárolhatjuk meg, a termék nincs annyira régóta az országban, ezért némi utánajárást igényel a francia foggél megvásárlása.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Ennek örülhetünk a leginkább: a Buccotherm Bio foggél ugyanis olcsóbb, mint nagyon sok silány minőségű, tömegtermelésben született vetélytársa. 1000-1400 Ft közötti árával nem csak általánosságban, de a bio fogkrémek piacán is kitűnik, ennyi pénzt nagyon megér a 75 ml-es organikus fogkrém.

buccotherm teszt
Összetevői kimagasló minőségűek, ára mégis megfizethető.

 

ÖSSZEGZÉS

Nagyon kellemes érzés, hogy ennyire sokrétű a szájápolási piac, még akkor is, ha időbe kerül minden részletét feltérképezni. Az első általunk kipróbált Buccotherm fogkrém nagyon jó benyomást tett ránk, éppen ezért úgy gondoljuk, lesz még folytatása a Buccotherm teszteknek, kíváncsiak vagyunk, vajon a többi termék is ilyen jól szerepel-e majd.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?5

 

 

 

Összetevők:
Castera-Verduzan thermal aqua*, Glycerin**, Sorbitol, Water, Silica, Decyl glucoside, Sodium carboxymethylcellulose, Aroma, Sodium benzoate, Stevia rebaudiana extract, Sodium Hydroxide, Limonene, Linalool.
*pH 8 értékű Castéra-Verduzan termálvíz
**Az összetevők 99,4%-a természetes eredetű, 20%-uk organikus gazdálkodásból származik.

Item added to cart.
0 items - Ft