Kipróbáltuk: Bilka homeopátiás gyerekfogkrém – Nyomtatási hiba

A bio vagy homeopátiás szájápolási termékek virágkorukat élik, hiszen részben megalapozva, részben megalapozatlanul sokan félnek egyes kémiai összetevőktől, azok vélt vagy valós egészségkárosító hatása miatt. A Bilka számára a valódi célközönséget a modern, egészségtudatos vásárlók jelenthetik, hiszen termékeikkel megannyi új  keletű igénynek próbálnak megfelelni.

bilka teszt

 

Az organikus és hagyományos összetételű kozmetikumok, így a szájápolási termékek körül is igen nagy egyet nem értés honol. Ki ebben hisz, ki abban, vannak összetevők, melyeket boszorkányüldözésnek vetünk alá, míg más alapanyagokkal jól kijövünk.

A vegyi anyagokkal való túlzott érintkezés ma már a többség számára terhet jelent, így mind táplálkozásunkban mind hétköznapjainkban igyekszünk egy picit jobban és okosabban, a minőség felé kacsintgatva választani.

(X) hirdetés

A bolgár gyártású Bilka szájápolási termékeket két csoportra oszthatjuk, a natúr és a homeopátiás készítményekre – utóbbi nem csak gyógynövénytartalma, hanem mentolmentessége miatt is javasolt a homeopátiás gyógykészítmények alkalmazása idején.

KÜLLEM

A Bilka homeopátiás gyermekfogkrémek külső megjelenése nagyon helyes, a grafika, a színek és a dizájn szerintünk kellemesen összeállt, felnőtt szemmel azt mondjuk, ez a gyermekeknek is nagy eséllyel tetszhet.

(X) hirdetés

A külső doboz vizsgálatánál azonban egy egészen érdekes ellentmondásra bukkantunk. Míg a magyar termékleírás szacharinmentességet ígér vásárlóinak, addig az összetevők listáján ott díszeleg a sodium saccharin, hétköznapi nevén a szacharin.

Nem tudtunk szemet hunyni a furcsa ellentét felett, épp ezért felhívtuk a gyártót, aki felvilágosított minket, hogy nyomtatási hibáról van szó, a termék valóban tartalmaz szacharint, azonban véletlenül a szacharinmentes felirat is a dobozra került. (Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a dobozban található betegtájékoztatóról valóban hiányzik a szacharinmentesség, vélhetően tényleg fordítási/nyomtatási hibáról van szó.)

A már így legyártott Bilka homeopátiás fogkrémek ugyan nem kerülnek visszahívásra, azonban a nem csak általunk észlelt hibát a jövőben természetesen orvosolja a gyártó.

A Bilka homeopátiás gyerekfogkrém megjelenése igényes, megnyerő.
A Bilka homeopátiás gyerekfogkrém megjelenése igényes, megnyerő.

MINŐSÉG

A megjelenés, a felhasznált anyagok minősége egy erős középkategóriába sorolja a terméket. A strapabíró műanyag tubus vélhetően ellenáll az apró kezek nem mindig finom mozdulatainak, a kupak és a tubus merevsége pedig garantálja, hogy a fogkrém akkor is megáll a „lábán”, ha már csak kevés van benne.

Az összetétel részben igen jól megválasztott, hiszen növényi alapanyagokkal gazdagított (körömvirág, útifű, bűbájdió – utóbbi kicsit úgy hangzik, mintha a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola szertárából került volna elő), ugyanakkor mégsem felel meg tökéletesen az organikus vásárlóréteg alkotta elvárásoknak, hiszen tartalmaz szacharint, ami ma már kiválóan helyettesíthető más, kevésbé ártalmas, természetes forrású édesítőszerekkel.

Szerencsére az oly sok piaci forgalomban lévő szájápolási termékhez képest a Bilka homeopátiás fogkrém nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot, ami egy igen vitatott habosító anyag.  Emiatt a fogkrém valóban nem habzik annyira, így a gyermek is kevesebbet nyel le belőle fogmosás közben.

Tökéletes összhang: a tubus és a külső doboz harmonizál egymással.
Tökéletes összhang: a tubus és a külső doboz harmonizál egymással.

HASZNÁLHATÓSÁG

A gyermekek számára az egyik legnagyszerűbb dolog a fogmosásban az ízélmény, hiszen melyik szülő ne találkozott volna a jelenséggel, amikor gyermeke nem annyira tisztálkodási szernek, hanem inkább desszertnek tekinti a fogápolási termékeket.

A Bilka málnás ízesítésű gyermekfogkrém valóban kellemes aromájú, így a gyermekek is örömüket lelhetik a használatban, ugyanakkor a fiatalabbakra érdemes odafigyelni, nehogy túl sokat nyeljenek a fogkrémből.

Ilyen szempontból szerencsésebb lehet a semleges ízvilág, habár a Bilka málnás gyermekfogkrém 6 éves kortól ajánlott, ilyen idősen talán már megbízhatóbbak a gyermekek, ha fogmosásról van szó.

A fogkrém állaga teljesen sima, rózsaszínű és fontos megemlítenünk, hogy nem tartalmaz sem mentolt, sem pedig fluoridot. Előbbi a homeopátiás gyógyszerek alkalmazása miatt jelentős, hiszen a mentolosság gyengíti az említett gyógykészítmények hatását.

A fluoridmentesség, mint pozitívum, kérdéses lehet, hiszen ki hogy viszonyul hozzá, a legtöbb szakmai szervezet még mindig a fluoridos szájápolási termékek használatát támogatja.

BESZEREZHETŐSÉG

Jellemzően drogériákban vagy az interneten juthatunk hozzá a Bilka fogkrémekhez, teljes bolti lefedettségről még nem beszélhetünk, amire egy ilyen speciális terméknél nem is kell feltétlenül számítanunk.

A Bilka homeopátiás gyermekfogkrém az egészségtudatos szülők biztos választása lehet.
A Bilka homeopátiás gyermekfogkrém az egészségtudatos szülők biztos választása lehet.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Drogériában 899 Ft-ért vásároltuk meg a Bilka fogkrémet, az interneten kb. ugyanennyiért vehetjük meg. Azt gondoljuk, hogy egy egészségtudatos vagy homeopátia-párti szülőnek ennyit megér a termék, hiszen a speciális igényeket majdnem tökéletesen kielégíti.

ÖSSZEGZÉS

A Bilka málnás ízesítésű, homeopátiás gyermekfogkrém összességében jó benyomást tett ránk, leszámítva a nyomtatási bakit. Emellett egy igényes, átgondolt szájápolási terméket ismertünk meg benne, ami a különleges ízlésű vásárlók és a tudatos szülők egyik legjobb választása lehet.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft