Kezünkben az irányítás! – Betegek által szabályozható fogászati fúró

Sokan, akik félnek a fogászati beavatkozásoktól, azt mondják, ilyenkor kiszolgáltatottnak érzik magukat, hiszen azon kívül, hogy nyitott szájjal próbálnak türelemmel várni, nem igen tehetnek mást. Persze igazságtalan és lehetetlen lenne azt várni egy fogorvostól, hogy anélkül tömje be a fogunkat, hogy közben ne nyúlna a szánkba vagy ne fúrná meg az adott területet. Hogy a két oldal közötti feszültség tovább csökkenjen, egy olyan találmánnyal rukkoltak elő nemrégiben, amivel a beteg is úgy érezheti, igenis van beleszólása a dolgokba.

Bár ezek a félelmek legtöbbször alaptalanok, hiszen egy jó fogorvos az érzéstelenítést szinte minden beavatkozás alapjának tartja, mégis biztosan lennének páran, akik örülnének, ha ők maguk szabhatnák meg, fúrás közben mikor tartsanak egy kis szünetet.

Természetesen eddig is voltak bevált technikák, amivel jelezhetünk a szánkban dolgozó orvosnak, ha valami kellemetlenséget érzünk – a betegek általában a kezükkel intenek, ha valami nincs rendben. A figyelmes fogorvosok erre eddig is odafigyeltek és úgy próbálták elvégezni az adott beavatkozást, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a beteg számára.

(X) hirdetés

A vészgomb biztonságérzetet kelthet a fogorvosi székben ülő páciensekben.

Most viszont ennél is továbbmentek a szakmabeliek, s pár éve egy olyan vészgombot alakítottak ki, melyet, ha a beteg megnyom, a fúró leáll. Több tanulmány alátámasztotta már, hogy egy ilyen kisegítő eszközzel a páciensek nagyobb biztonságban érzik magukat, így nem feszengnek annyira a székben ülve. Külföldön vannak olyan rendelők, ahol már be van szerelve ilyen vészgomb, ott állítólag az orvosok és a betegek is jobban érzik magukat.

Kíváncsian várjuk, vajon Magyarországon lesz-e kereslet a berendezésre.

Item added to cart.
0 items - Ft