A kamerakész mosoly titkai – Így pózolj a kamerának!

Soha nem fényképezett az ember annyit, mint manapság. Szükség is van rá, hiszen ha jobban belegondolunk, ma már nélkülözhetetlenek a fotók az életünkből. Az emlékek megörökítésén túl internetes profilokhoz, csevegő programokhoz, képmegosztó webhelyekhez, háttérképek beállításához és üzenetküldéshez is használjuk őket – szinte felsorolni is nehéz, hogy mennyi fotóra lehet szükségünk. Ha azonban nem csak a mennyiséget, hanem a minőséget is szem előtt akarjuk tartani, lássuk, milyen módszerekkel tehetjük önarcképünket igazán vonzóvá!

foto keszitese szep mosoly

 

Természetesség

A legszebb mosolyok mindig természetesek. Nincs vihogás, nagyra nyitott száj vagy behunyt szemek, az igazán természetes mosolyt hosszú ideig meg tudjuk tartani. Ilyenkor a szánk csak enyhén nyílik ki, épp annyira, hogy az alsó ajkunk a felső fogsorunk alsó vonalához érjen. Íme néhány példa a sztárok világából, nekik szinte kötelező a szép, naturális mosoly elsajátítása:

(X) hirdetés

Anne Hathaway
Anne Hathaway
Julia Roberts
Julia Roberts
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Meryl Streep
Meryl Streep

 

A megfelelő szög

Az sem mindegy, hogy a fejünk egy vonalban van-e a kamerával vagy sem. Ha túlságosan le- vagy fel van hajtva a fejünk a lencséhez képest, akkor nem leszünk elégedettek az eredménnyel. Igyekezzünk egy vonalba kerülni a fényképezőgéppel, egy leheletnyit pedig biccentsük fel a fejünket, így lesz tökéletes az eredmény!

 

Ajakápolás

(X) hirdetés

Hölgyeknek szinte kötelező ápolt ajkakkal mosolyogni a képeken. Ehhez használhatunk színtelen ajakápolókat, de ha megtaláltuk az arcbőrünkkel legharmonikusabb árnyalatú rúzst, akkor ne féljünk használni a fotózás előtt. Egy jól megválasztott rúzstól (pl. cseresznye, málna, szilva, rózsaszín) a fogaink is fehérebbnek tűnnek a képeken, míg a kékes árnyalatú vagy túl halvány színektől inkább sárgás árnyalatban fognak pompázni a fogaink. (A fogakon elkenődött rúzstól pedig illik mielőbb megszabadulni.)

Kim Kardashian - különböző árnyalatú rúzsokkal más és más hatás érhető el.
Kim Kardashian – különböző árnyalatú rúzsokkal más és más hatás érhető el.

 

Ami nem mutat jól a képeken

Fogsorunknak van egy úgynevezett mosoly-tartománya, az ebbe eső fogak minden egyes eleresztett mosolynál kivillannak. Attól függően, hogy kinek milyen széles a mosolya, ez érinthet 4-6 fogat is negyedenként. Egészségügyi jelentőségükön túl illik tehát ezeket a fogakat mindig rendben tudni – a lepedékes, törött, szuvas fogak egyetlen képen sem fognak jól mutatni. A hangsúly soha nem a tökéletes szabályosságon, hanem az egészségen van.

Item added to cart.
0 items - Ft