Itt az új okos-fogkefe a tökéletes szájhigiéniáért

Jobbnál jobb elektronikai készülékek, mobiltelefonok és alkalmazások vesznek minket körül, szinte mindennap születik egy új ötlet, ami megpróbálja forradalmasítani életünk valamely területét. Nem maradhat ki a fejlesztésekből a szájhigiénia sem, hiszen megfelelő technikával elképesztően sokat tehetünk fogaink hosszú távú egészségéért.

kolibree okos fogkefe

A mára valósággá lett, USB-n keresztül tölthető fogkefe után egyre másra napvilágot látnak az egyedi megjelenéssel és funkciókkal felturbózott fogkefék. Gondoljunk csak a két éve bemutatott kamerás fogkefére vagy a néhány hónapja ismertetett, fogvédőre emlékeztető fogkefére, amivel hat másodperc alatt moshatunk fogat.

Az önellenőrzés gondolata egyébiránt nem új keletű ötlet, 2013 januárjában a Beam Technologies már bemutatott egy olyan manuális fogkefét, ami Bluetooth-on keresztül kapcsolatba lép okostelefonunkkal és továbbítja az adatokat fogmosási szokásainkról. Viszont fogmosási technikánk valódi hatékonyságáról eddig nem sokat tudtunk meg, ráadásul egy manuális fogkefe bizonyos szempontból kevésbé hatékony, mint egy elektromos eszköz.

(X) hirdetés

kolibree

Erre a két problémára egyszerre talált megoldást a Kolibree francia startup vállalkozás, hiszen olyan elektromos fogkefét fejlesztettek ki, ami nem csak elküldi adatainkat az okos telefonunkra (Androidra vagy iOs-re), de ki is értékeli fogmosási szokásainkat – ismerteti, mely területeket hanyagolunk el jobban vagy, hogy mennyire vagyunk kitartóak.

Természetesen több fej is csatlakoztatható az eszközre, ezáltal családtagjaink adatait is fogadhatjuk – így könnyedén ellenőrizhetjük gyermekeink szájápolási szokásait. A Kolibree elektromos fogkefe nevét az apró termetű, zümmögő hangot hallató madárról kapta– ezzel utalva a fogkefe által hallatott halk vibrálásra. Előre láthatóan nyáron kerül forgalomba a készülék, melynek eladási ára 99 és 200 dollár között várható.

Item added to cart.
0 items - Ft