A hónap kedvenc mosolya: Demi Moore

Bár karrierje igen rapszodikus természetű, Demi Moore személyisége a nyolcvanas évek óta megállás nélkül foglalkoztatja a médiát és az embereket egyaránt. Szépsége és kisugárzása bárhol magára irányítja a figyelmet – amit jó harminc éve sikeresen kis is használ a színésznőként, modellként vagy épp filmproducerként tündöklő Demi.

demi moore fogak_

1962-ben egy elég nehéz sorsú családba születik Demi Moore. Kisgyermekként akad néhány egészségügyi problémája: veseelégtelensége mellett kancsalsága miatt fordul meg sokat a kórházakban – utóbbit két műtéttel sikerül orvosolni.
Az általános iskola elvégzése után 15 évesen édesanyjával Nyugat-Hollywoodba költöznek, ekkor kezdődik meg Demi érdeklődése a hírnév és csillogás iránt, melynek komolyságát mi sem mutatja jobban, mint hogy 16 évesen otthagyja a középiskolát és elvállal egy meztelen fotózást az Oui magazinnak. Egyre többet mozog az éjszakai életben, így ismerkedik meg a színész Freddy Moore-ral, aki feleségül is veszi az alig 17 éves Demit (a médiában máig első férje nevét viseli a színésznő).

Szépségével korán magára vonja a figyelmet.
Szépségével korán magára vonja a figyelmet.

A nyolcvanas évek végén már a filmiparral ismerkedik Demi, aki néhány sorozatszerep és jelentéktelenebb mellékszerep után megkapja első komoly színészi feladatát: 1986-ban James Belushi partnereként feltűnik a Mi történt az éjjel? c. filmben.
Miután zenész férjével megromlik a kapcsolata és elválnak, 1987-ben összeházasodik Bruce Willis-szel, akivel hivatalosan tizenhárom évig lesznek egy pár. 1990-ben Moore elvállalja karrierjének máig legtöbbre értékelt szerepét a Ghost-ban, ahol Patrick Swayze partnereként besöpri élete első Golden Globe jelölését is.

(X) hirdetés

demi moore rovid haj
A Ghost c. filmben rövid hajjal láthatjuk a színésznőt.

A Ghost után igen nagyra becsült színészek partnereként tűnik fel a vásznon, így szerepet kap Tom Cruise és Jack Nicholson mellett az Egy becsületbeli ügyben és Robert Redford oldalán a Tisztességtelen ajánlatban.

Karrierjének fordulópontját vitathatatlanul az 1996-os Sztriptíz c. film főszerepe jelenti, s bár a színésznő ekkor válik a filmtörténelem legjobban megfizetett művésznőjévé (alakításáért 12,5 millió dollárt kap), a kritikusok sajnos nem fogadják ekkora lelkesedéssel az alkotást. A lefelé lejtő irányvonalat tovább erősíti a Ridley Scott által rendezett G.I. Jane, s bár mindkét film elnyerte a nagyközönség tetszését, Demit a szakma ekkor kissé leírta.

A G.I. Jane szerep kedvéért Demi Moore néhány milliméteresre vágatja haját.
A G.I. Jane szerep kedvéért Demi Moore néhány milliméteresre vágatja haját.

A két említett alkotás után Demi kilép a rivaldafényből, s néhány évre a Willis-től született három kislány nevelésének szenteli magát. Magánélete azonban nem alakul fényesen, elhúzódó válásukat végül 2000-ben mondja ki a bíróság, bár viszonyuk a mai napig baráti.
Demi ugyanebben az évben tér vissza a filmvászonra, méghozzá a szakmai elismertséget hozó, Ébren álmodó c. művel. Bár a történet nem annyira közönségbarát, mint a 2003-as Charlie Angyalai: Teljes gázzal, utóbbi nem jelentett túl nagy sikert a színésznőnek.

(X) hirdetés
A 2007-es Mr. Brooks forgatásán a színésznő csúcsformában van.
A 2007-es Mr. Brooks forgatásán a színésznő csúcsformában van.

2005-ben aztán huszonöt évnyi közszereplés után mindenkit padlóra küld Demi, amikor bejelenti házasságát a nála tizenhat évvel fiatalabb Asthon Kutcher-rel. A pár sokáig, hét éven keresztül állja a támadásokat és bizonyítja szerelmét, ám 2012-ben egy újabb viharos válás következik a művésznő életében.
Jelentős filmszerepben utoljára a Trükkös gyémántrablásban és a Mr. Brooks-ban láthatjuk.

És mi a titok?

Demi mosolyának szépsége ma már nem annyira a természetnek, mint inkább a szakemberek munkájának köszönhető. Porcelán koronával helyreállított fogai szép fehérek, szabályosak – ilyen egy igazi hollywoodi mosoly. A színésznő nem is igen titkolja szépészeti beavatkozásait – legyen szó a fogáról vagy ránctalanító kezeléseiről – előbbiről saját maga készített fotót és töltött fel az internetre. Ilyen egy igazi belevaló nő, nem igaz?

demi moore fogorvos

Item added to cart.
0 items - Ft