Hétszázmilliós fejlesztés a sebészeti implantátumokat gyártó Sanatmetalnál

Mintegy 700 millió forint értékű telephely és technológiai fejlesztést hajtottak végre a sebészeti- és fogászati implantátumokat, illetve protéziseket gyártó egri Sanatmetal Kft-nél – jelentették be a beruházás keddi, a hevesi megyeszékhelyen megtartott projektzáró rendezvényen.

Kép: Sanatmetal.hu

A társaság 320 millió forint támogatást nyert el a beruházás megvalósításához az Új Széchenyi Terv keretében – közölte az avató ünnepségen Farkas József, a cég ügyvezető igazgatója. A fejlesztés keretében üzemcsarnokká alakítottak egy 800 négyzetméter alapterületű volt autószerelő műhelyt, illetve 20 új gépet állítottak üzembe.

Mindennek nyomán a jövőben 20 új munkahely jön létre, a jelenleg mintegy 250 dolgozót foglalkoztató társaságnál.

(X) hirdetés

Beszámolt arról is, hogy a belföldi jogi és magánszemélyek által birtokolt társaság, 1992-es létrehozása óta, közel 4,5 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Egerben.

Eleinte sebészeti csont és gerinc implantátumokat készítettek, majd a tevékenység kiegészült csípő és térd protézisek, illetve a legutóbbi időszakban fogászati implantátumok gyártásával is.

Különlegesség, hogy a termékeik értékében igen alacsony, csupán 20 százaléknyi az anyag és energiaráfordítás és 80 százaléknyi a hozzáadott érték. Ugyanakkor az Európai Unióban szerepelnek a 40 legnagyobb ortopédiai és traumatológiai eszközöket gyártó cég sorában.

(X) hirdetés

A Sanatmetal az elmúlt évben 2,65 milliárd forint árbevételt ért el, az idei üzleti tervben pedig 2,9 milliárd forint szerepel – mondta Farkas József.

Forrás: MTI

Item added to cart.
0 items - Ft