A fogászat luxus? A britek pénzügyi okokból nem járnak fogorvoshoz

Minél több hasonló jellegű statisztikát készítenek a világ különböző részein, annál világosabbá kezd válni, hogy az embereket többségét kicsit sem a félelem tartja vissza a fogorvostól, hanem inkább az anyagi helyzetük. Az Egyesült Királyságban készült felmérések szerint ráadásul a tendencia egyre romlik.

fogaszat arak nagy britannia

Nem véletlen érkezik hazánkba annyi brit fogászati páciens. Négy állampolgárból három ugyanis azért nem a Királyságban megy el a fogászatra, mert túl magasak a fogászati árak. Míg ez az arány a lakosság 75 százalékának felel meg, addig a maradék 19 százalék továbbra is a félelmei miatt kerüli a fogászatot, 6 százalék számára pedig nem hozzáférhető az ellátás – állítja egy 2012-es felmérés.

Sajnos azonban a fenti számok komoly emelkedést mutatnak, hiszen 2009-ben még csak a megkérdezett britek 26 százaléka kerülte a fogászatot anyagi okok miatt és 19 százalék mondta azt, hogy nemrégiben el kellett halasztania egy fogászati beavatkozást pénzügyi problémái miatt.

(X) hirdetés

A Brit Fogászati Szövetség elnöke, Dr. Nigel Carter szerint azonban a fogászat egy szükséges luxus. Lehet ugyanis, hogy rövid távon megspóroljuk egy fogkő eltávolítás vagy egy fogtömés árát, hosszú távon azonban ezzel többet árthatunk a pénztárcánknak, hiszen az egyre komolyabb beavatkozások egyre súlyosabb anyagi vonzattal járnak.

Ahhoz tehát, hogy ne kelljen a költségek miatt aggódnunk, érdemes mielőbb kialakítani a megfelelő napi szájápolási rutint, továbbá rendszeresen látogassunk el a szűrővizsgálatokra, hiszen a megelőzésnél nincs hatékonyabb költségcsökkentő eszköz a kezünkben.

Item added to cart.
0 items - Ft