Ez már a jelen! – Ultrahangos eszköz a fogak újraképződéséért

Az Albertai Egyetem munkatársai 2006-ban egy olyan ultrahangos eszközzel ajándékozták meg a nagyvilágot, amivel lehetségessé válik a fogak újraképződése. Más, ezen az elven alapuló berendezést azelőtt még soha nem sikerült készítenie a kutatóknak.

A LIPUS technológiát kifejlesztő, kanadai egyetemen dolgozó hármas (balról): Dr. Tarak El-Bialy, Ying Tsui és Dr. Jie Chen

Azok az emberek, akik foggyökér felszívódás következtében egyébként elveszítenék fogaikat, most sikeresen kezelhetőek ezzel az új, alacsony intenzitású ultrahangos technológiával (LIPUS) – állítják a szakemberek.
Foggyökér felszívódást általában valamilyen mechanikai, kémiai vagy hormonális behatás okoz. A fogszabályzó viselése is olyan külső behatás, mely következtében a foggyökér sérülhet – emiatt kellett eddig limitálni a fogszabályzó viselésének idejét, nehogy károsodást szenvedjen a beteg.

A gép működésének lényegét az állkapocs és szöveteinek stimulációja adja. Vezetéknélküli megoldás biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a biokompatibilis (azaz emberi szervezetre nem ártalmas) anyagok pedig a páciens maximális egészségéért felelnek. A célzott kezelést egy energiaszenzor segíti, ami a foggyökérre irányítja a hullámokat, így támogatva a gyökér újraképződését. Az elméletet és az eszközt azóta több kísérlettel bizonyították, sőt a gép 2012 végére akár fogászati rendelőkben is üzemelhet.

(X) hirdetés

Nem csak foggyökér felszívódás esetén segíthet a technológia, hanem olyan veleszületett rendellenességekkor is, mint amikor az állkapocs egyik oldala nem fejlődik ki teljesen. Régebben az ilyen eseteket csak műtéti beavatkozással lehetett orvosolni.

Item added to cart.
0 items - Ft