hirdetés (X)

Az ausztráloknál is a pénz jelenti az egyik legnagyobb problémát

2014-09-23T11:47:25+00:00 2013. november 29.|Fogászati hírek, Szakmai hírek|

Nem csak hazánkban, de több, gazdaságilag jóval fejlettebb országban is az tapasztalható, hogy az emberek az egyik legnyomósabb érvként a pénzt hozzák fel, ha arról kérdezik őket, miért nem járnak rendszeresen fogorvoshoz. Nincs ez másképp az ausztráloknál sem, ott minden ötödik megkérdezett mondja azt, hogy a magas költségek miatt kerüli a fogorvosát.

ausztralia fogaszat

A Páciens Tapasztalatok Ausztráliában (Patient Experiences in Australia) nevű jelentésből kiderül, hogy a megkérdezett 15 év feletti ausztrálok tizennyolc százaléka a pénz miatt nem látogat el a fogorvoshoz, holott kezelésre lenne szüksége. Az Ausztrál Statisztikai Hivatal (ABS) adatai szerint a 25-34 éves korosztályban ez a szám kiemelkedően magas (huszonhét százalék).

A mért adatok komoly eltéréseket mutatnak az ország gazdaságilag és társadalmilag eltérő fejlettségű régiói között – a legnagyobb szociális-gazdasági különbözőségeket mutató területeken kétszer annyian mondják le vagy kerülik a fogorvosukat, mint a társadalmilag-gazdaságilag kiegyensúlyozottabb vidékeken.

A 2012-es és 2013-as adatokat feldolgozó jelentés más egészségügyi ágazatok hozzáférhetőségét és minőségét is tárgyalja, így az általános orvosok, szakorvosok, fogorvosok, a képalkotó diagnózissal foglalkozó részlegek vagy a sürgősségi betegellátás sem maradt ki az összefoglalóból, ami az Ausztrál Statisztikai Hivatal honlapjáról tölthető le.

hirdetés (X)

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!