Árulkodó szín – fogaink árnyalata alapján ítélnek meg minket?

Nem csak a szépségipar idealizálja a fehér fogakat, de mi emberek is – állítja egy nem régiben készült tanulmány. A Leeds és a Lancashire Egyetem közös kutatómunkája nyomán fény derült rá, ha vonzalomról van szó, a természetesen fehér fogakat preferáljuk, ellentétben a vakítóan, már-már természetellenesen fehér vagy a sárga fogakkal.

150 fiatal nőt és férfit kértek meg, hogy értékeljék olyan modellek fényképeit, akiknek digitálisan megváltoztatták a fogaik elhelyezkedését és színét – persze erről a résztvevők nem tudtak. Kiderült, hogy szó szerint éveket tagadhatnak le azok, akiknek természetes fehér fogaik vannak, sőt egészségesebbnek és vonzóbbnak is látták őket, mint a többieket.

Nem véletlen a kutatásban résztvevő alanyok döntése, a fogak állapota tényleg sok mindent üzenhet a környezetünknek. Nem csak az életkor megítélését befolyásolja, de genetikai rendellenességekre, gyermekkori betegségekre is utalhat, sőt, a fogak tónusából még azt is könnyebben megsaccolták a kutatásban résztvevők, hogy a képen látható hölgyek milyen közel járnak a változókorhoz (menopauzához).

(X) hirdetés

Item added to cart.
0 items - Ft