Kedves Csilla.
Sajnos ez a jelenség nagyon gyakori, és több tényező is befolyásolja. A Fogmosast követően 20 perccel beindul a plakk-képződés, amelyet savas kémhatást kísér a szájban
A lepedékképződés mértéke genetikai eredetű is lehet, mellyel sajnos nem sokat tehetünk. Alaposan, minimum 2 percig puha sörtéjű kefével mossuk a fogunkat, használjunk szájöblögető oldatot, mely a szaj ph értékét igyekszik normalizálni, megváltoztathatjuk étrendünket stb. Étkezések alkalmával számtalan kártékony baktériumot aktiválunk a szájban. Ezek a baktériumok az édes környezetben érzik jól magukat, tehát a keményítőben gazdag és cukros ételeket kiváló táptalajt biztosítanak. Ha ezekből mértékletesebben fogyasztunk hatékony segítség lehet a fogkő elleni küzdelemben……
Tehát ez egy nagyon összetett folyamat, melyet gondos odafigyeléssel és folyamatos ápolással lehet hatékonyan kezelni, melyet az Ön étkezési és egyéb szokásainak figyelembevételével hataroznak meg szakemberek.
Üdvözlettel