5 hasznos fogápolási termék kisbabáknak

A gyermekek fogainak tisztán tartása, a fogászati panaszok kialakulásának megelőzése a legfontosabb szülői feladatok egyike, amit nem lehet túlságosan korán elkezdeni. A tejfogak már az anyaméhben fejlődésnek indulnak, néhány hónapos korban pedig elő is bújnak az állcsontból. Innentől a frissen előbújt tejfogak ugyanúgy ki vannak téve a fogszuvasodás veszélyének, mint a maradó fogak, éppen ezért muszáj idejében gondoskodnunk gyermekünk szájhigiéniájáról.

fogapolas babaknak

Curaprox orvosi cumi

A hagyományos cumik által a szájpadlásra nehezedő nyomás megváltoztathatja gyermekünk puha szájpadját, így befolyásolhatja az állcsontok fejlődését és formáját.

A nem megfelelően fejlődő állcsontok később nem teszik lehetővé az alsó és felső fogsor pontos záródását, ami megváltoztathatja az arc formáját, nehezítheti a rágást, nyelést, beszédet és megsokszorozza a fogászati panaszok (fogszuvasodás, ínygyulladás) kialakulásának esélyét is.

(X) hirdetés

A Curaprox orvosi cumik speciális tervezésüknek köszönhetően nem fekszenek fel a szájpadlásra, ezáltal nem deformálják a baba állcsontjait. Ahhoz azonban, hogy gyermekünk örömmel fogadja a speciális cumit, érdemes minél korábban, akár az első perctől ehhez szoktatni.

curaprox orvosi cumi

 

Buccotherm fogzást segítő szett

Fogzás során a gyermekek fogínye megduzzad és kifehéredik, s az addigi viselkedésük is megváltozhat: sokuk nyűgössé, étvágytalanná válik ilyenkor, de akár lázas tüneteket is előidézhet a nehéz fogzás.

Az, hogy kinél mennyire kellemetlen a fogzás, az főként alkati kérdés, azonban a fogíny nyugtatásával enyhíthetjük gyermekünk panaszait.

(X) hirdetés

A Buccotherm fogzást segítő szett tartalma egy fogzást segítő gél és egy babafogkefe. A Buccotherm fogzást segítő gél legfőbb alapanyaga a francia Castéra-Verduzan termálvíz, ami világhírű a száj nyálkahártyájára gyakorolt jótékony hatásáról.

Nem csak ásványi-anyag tartalma elképesztően magas, hanem lúgos kémhatása révén semlegesíti a szájüreg savasságát, ezáltal képes megnyugtatni a fogínyt. A gélben találunk még mályva- és kamillakivonatot is, melyek szintén gyulladáscsökkentő hatással bírnak.

A csomaghoz mellékelt Buccotherm babafogkefe lehetővé teszi az önálló kézben tartást, hiszen formája megakadályozza a fogtisztító lenyelését, így a baba maga rágcsálhatja, nyugtathatja a fogínyét, miközben a puha sörték megtisztítják a frissen előbújó fogacskákat.

SPLAT bioaktív baba fogkrém + fogkefe

Szintén a fogzás tüneteinek enyhítésére és a tejfogak szuvasodás elleni természetes védelmére született a SPLAT Junior bioaktív baba fogkrém, ami 0 és 4 éves kor között használható.

A 98%-ban természetes összetevőkből álló babafogkrém egészen egyedi, az anyatejhez hasonló tejenzimeket tartalmazó formulája tökéletesen igazodik az újszülöttek és a kisgyerekek szájflórájához, ezáltal kíméletesen véd a baktériumoktól és a plakk képződéstől.

Aloe-vera tartalma nyugtatja az érzékeny fogínyt, míg kalciumban gazdag összetétele támogatja a gyermekek fogszerkezetének megerősítését.

A csomaghoz mellékelt, ujjra húzható, lágy szilikonból készülő fogkefe puha lamelláival a szülők higiénikusan és gyengéden tisztíthatják meg a kisbabák fogínyét és újdonsült tejfogait.

splat junior bioaktiv baba fogkrem

Brush Baby fogtisztító kendő

Nem csak a tejfogaknak, hanem a fogínynek, a nyelvnek és az arc belső felének is kijár a tisztaság, hiszen a kisgyermekek hajlamosak a Candida fertőzésre, más néven szájpenészre.

A Brush Baby fogtisztító kendő a baba és a szülő számára is jobb alternatívát kínál, mint a natúr gézlapok, hiszen ízesített, puha felülete gyengéd és kellemes érzetű.

A fogtisztító kendők xilittel átitatott felszíne meggátolja a fogszuvasodást okozó baktériumok elszaporodását, a baktériummentes szájüreg pedig támogatja a fogzás könnyedségét.

A 0-16 hónapos korig ajánlott fogtisztító kendővel áttörölhető a fogíny, a fogak, a nyelv és a szájüreg belső fele is, így fenntartható gyermekünk tiszta és egészséges szájürege már a születéstől.

brush baby fogtisztito kendo

Happy Smile világítós gyerekfogkefe

Ha igazán szeretnénk kedvet csinálni gyermekünknek a fogmosáshoz, akkor a Happy Smile gyerekfogkefével nem lőhetünk mellé.

Nem elég, hogy a fogkefe teste zselével és csillámokkal van megtöltve, ezáltal mozgatás hatására hógömb-effektust érhetünk el, a fogkefe belsejében egy-egy kedves állatfigura is helyet kapott.

A hatféle színben kapható Happy Smile gyerekfogkefe ráadásul 1 percen keresztül folyamatos villogással jelzi a helyes fogmosási idő betartását, tovább fokozva gyermekünk érdeklődését.

Ilyen feltételek mellett melyik gyermek ne akarna mindennap foglalkozni kicsit a fogmosással?

happy smile zseles vilagitos fogkefe

Item added to cart.
0 items - Ft