hirdetés (X)

Soha ne felejts el fogat mosni és fogselymezni!

2014-10-08T16:54:08+00:00 2012. július 3.|Fogmosás, Megelőzés|

Képtelenség elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a fogmosás és hogy ugyanilyen jelentősége van a fogközök tisztításának is. Sajnos tapasztalatból tudjuk, hogy míg az előbbi fontosságát a többség úgy-ahogy el is fogadja, addig utóbbiról sokan még nem is hallottak. Pedig a későn észlelt, például a két fogfelszín között kialakuló fogszuvasodást csak úgy lehet megelőzni, ha fogközeink tisztítását is beépítjük a napi rutinunkba.

Egy hat éve készült tanulmányban a szakemberek azt is kifejtik, miért ilyen fontos ez a két mindennapos cselekvés szájüregünk egészségének szempontjából. A fog és a nyelv tisztán tartása, ha a fogközök tisztításával is kiegészül, akár 38 százalékkal csökkentheti az ínyvérzést, sőt a kellemetlen szájszagot is megszüntetheti.

„A fogínyvérzés és a rossz lehelet az első és egyben legszembetűnőbb jele a rossz szájhigiéniának. Ahhoz, hogy megóvjuk magunkat az ínybetegségektől és a fogszuvasodástól, nem csak otthon kell megfelelő szájápolási rutint bevezetnünk, de a rendszeres fogászati ellenőrzésről sem feledkezhetünk meg” – mondja Walter A. Bretz, a kutatást végző New York-i orvoscsoport vezetője.

Az is előfordulhat, hogy bár mi magunk rendszeresen és lelkiismeretesen tisztogatjuk szájüregünk legelrejtettebb zugait, ám mégis fogínyvérzéstől vagy rossz lehelettől szenvedünk. Ilyen esetben mielőbb forduljunk szakemberhez, mert a probléma hátterében komolyabb, ám kezelhető okok állnak, melyekre azonban érdemes odafigyelni a későbbi súlyosbodó panaszok miatt.

hirdetés (X)

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!