Kipróbáltuk: Sensodyne Repair & Protect fogkrém – Ismerős érzés1

2018-09-24T08:21:02+00:00 2018. szeptember 24.|Fogkrém tesztek|

Néhány évvel ezelőtt már teszteltük a Sensodyne Repair & Protect termékcsaládjának egy darabját, akkor a fehérítő hatású Whitening mellett döntöttünk, most az új, továbbfejlesztett Sensodyne Rapair & Protect fogkrémet választottuk tesztelésre – óhatatlanul is összehasonlítva, hogy az elődjéhez képest miben fejlődött a fogkrém.

kiprobaltuk-sensodyne-repair-protect-fogkrem

KÜLLEM

Külső jegyeiben nagy változás nem történt a korábban tesztelt Sensodyen Repair & Protect Whitening fogkrémhez képest. Akkor a fehérítő hatású fogkrém ezüstös, míg a mostani általános használatra kínált fogkrém kékes árnyalatú grafikai elemeket kapott, így szemléltetve az inkább vélt, mint valós különbséget a két termék között.

Már akkor is tetszett a fogkrém csomagolása, a doboz levágott éle – szépen csomagolt szájápolási termékről van szó. A doboz után a fogkrémes tubus már nem akkora meglepetés, bár az ívelten levágott tubusvég mégis visz némi egyediséget a Sensodyne Repair & Protect fogkrém megjelenésébe.

A tubus erős anyagból készül, több hetes használatot követően sem deformálódik, a kupak szintén strapabíró, a fogkrém így könnyen megáll a talpán, ha éppen úgy van kedvünk tárolni.

hirdetés (X)

sensodyne-repair-protect-teszt

MINŐSÉG

A Sensodyne fogkrémek csomagolásához, dobozolásához felhasznált anyagokra általánosságban nem lehet panaszunk. Látszik, hogy a cég áldoz a termékcsalád megjelenésére, így nem sajnálja az extra dombornyomásra vagy csillogó felületekre elköltött pénzt.

A tubus és a kupak sem a legolcsóbb anyagokból készül, a termék összhatása professzionális és minőségi – főleg a drogériákban és szupermarketekben található versenytársakhoz képest.

A fogkrém összetevőinek minősége némi fejlődést mutat az elődhöz képest – jóllehet összehasonlításunk alapját a korábbi “Whitening”, azaz fehérítő hatású fogkrém szolgáltatja. Ahhoz a fogkrémhez képest ez a termék megszabadult a sokak által egyenesen irtózott nátrium-lauril-szulfáttól (Sodium Lauryl Sulphate, SLS), helyette két másik, kevésbé ismert habosító anyagot kapott (Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate), melyek közül előbbi szintetikus, míg utóbbi organikus anyag.

A változás egyrészről tehát örvendetes, másrészről viszont semleges, hiszen ezen kívül nem sok változást tapasztalunk a két fogkrém alapanyagai között. Fejlesztésként a gyártó az “új NOVAMIN formulát” tünteti fel a termék dobozán, ami az összetevők listáján ugyanúgy Calcium Sodium Phosphosilicate néven van feltüntetve, tehát laikusként semmilyen változást nem látunk vagy tapasztalunk, a gyártó viszont azt állítja, az új anyag “keményebb védőréteget képez az érzékeny fogak sérült területein”.

Természetesen elképzelhető, hogy az újítás, a formula továbbfejlesztése megtörtént, csak ugyanezen a néven fut továbbra is az összetevők között, ezért nem láthatjuk a különbséget. Magáról az anyagról annyit tudhatunk meg az EWG.org adatbázisában, hogy egy por alapú kalciumszármazék, melyet több tudományos kutatásban teszteltek már a fogérzékenység kezelésének tekintetében. Egy ilyen kutatási anyagban 5%-os koncentrációban vizsgálták az anyagot, sajnos a Sensodyne csomagolásán sehol nincs feltüntetve, hogy a  Sensodyen Repair & Protect fogkrémben hány százalékos az említett anyag koncentrációja.

Elődjéhez hasonlóan ez a fogkrém is tartalmaz fluoridot, ami szintén segít megerősíteni a fogzománcot, ezáltal ellenállóbbá téve azt a savakkal szemben. Amitől nyugodtan eltekinthetne a gyártó, az a korábbi Repair & Protect fogkrémekben is használt szacharin, ami helyett ma már bátran használhatnának xilitet vagy más, organikus édesítőszert.

sensodyne-repair-protect-fogkrem

HASZNÁLHATÓSÁG

A Sensodyne fogkrémeket általában könnyű használni, hiszen aromájuk kellemes, inkább frissítőnek, semmint mentolosnak nevezhetőek. A Sensodyne Repair & Protect nem szárítja túlságosan a szájüreget, így reggelre sem ébredünk kiszáradt szájjal.

Bár az összetevők listáján lecserélték az SLS-t, az új habosító anyagok legalább olyan munkát végeznek, mint az elődjük, így elektromos fogkefével például elég, ha a féladag felét használjuk a fogkrémből. Aki érzékeny a túl erős habzású fogkrémekre, annak mindenképp érdemes kevesebbet nyomni egyszerre a fogkefére.

A fogérzékenység kezelésében továbbra is elégedettek vagyunk a fogkrémmel, használat közben nem tapasztaltunk fogérzékenységet, vélhetően a Sensodyne Repair & Protect valamilyen módon tényleg képes megerősíteni és ellenállóbbá tenni a fogzománcot.

BESZEREZHETŐSÉG

A Sensodyne Repair & Protect fogkrém beszerezhetősége nem fog gondot okozni senkinek, szinte minden drogériában és szupermarketben meg lehet vásárolni, akinek nincs ilyen hely a közelében, az nyugodtan böngéssze az internetet, ott is sok helyen megvásárolható a termék.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Sensodyne családjához tartozó termékek általában nem a legolcsóbbak a piacon. Az új Sensodyne Repair & Protect fogkrém elődjéhez hasonlóan 1500-1700 Ft körüli áron szerezhető be, ami nem a legolcsóbb fogkrém, de az általa képviselt minőség megér ennyi pénzt.

kiprobaltuk-sensodyne-repair-protect

ÖSSZEGZÉS

Ha abból indulunk ki, hogy látszólag alig változtatott a gyártó az új-ként feltüntetett fogkrémen, akkor csalódást érezhetnénk, de valójában a minimális változtatás sokak számára nagy jelentőséggel bír, így mégis örülünk a termék továbbfejlesztésének. A Sensodyne Repair & Protect fogkrém egy mindennapos, kellemes használatú termék, ami bár nem a fogkrémek legelőkelőbbje, mégis sokak számára jelenhet segítséget a fogérzékenység enyhítésében.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Glycerin, PEG-8, Hydrated Silica, Calcium Sodium Phosphosilicate (novamin), cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Aroma, Titanium Dioxide, Carbomer, Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, Limonene. 1450 ppm fluoridot tartalmaz.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sensodyne Repair and Protect
Author Rating
41star1star1star1stargray

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!