Kipróbáltuk: Dentaid Interprox Plus fogközkefe – Koldusbőrbe bújt herceg

Tapasztalataink szerint a fogköztisztító kefék legelőnyösebb tulajdonsága az, ha elég erős rögzítésű szálakkal rendelkeznek, hiszen így nem csak használatuk válik biztonságosabbá, hanem pénzt is spórolhatunk a fogközkefék hosszabb élettartama miatt. A Dentaid Interprox Plus fogköztisztító család első ránézésre kicsit egyszerűnek tűnhet, pedig igen erős, strapabíró és határozottan jó minőségű termékről van szó.

dentaid interprox plus
A Dentaid Interprox Plus fogköztisztító termékcsalád első ránézésre kicsit egyszerűnek tűnhet.

GYÁRTÓ: Dentaid

KÜLLEM

(X) hirdetés

Az Interprox fogköztisztító kefe csomagolása nincs túlgondolva, nagy hasonlóságot mutatva a legtöbb interdentális fogkefével. A feliratozás és a színek egyszerűek, a dizájn középszerű. Maga a fogköztisztító kefe is igazodik ehhez a vonalhoz, láttunk már részleteiben alaposabban megtervezett interdentális keféket.

Dicséretes, hogy a fogköztisztítók mindegyike kupakkal van ellátva, így higiénikusan tárolhatjuk és szállíthatjuk szájápolási eszközeinket. A különböző méretű fogköztisztító kefék eltérő színű nyelet kaptak, így a méreteket könnyen és gyorsan beazonosíthatjuk a fürdőszobában vagy épp vásárláskor.

A termékteszthez használt, vegyes méretekből álló, 6 db-os készlet méretkiosztását illetően felfedeztünk egy kisebb problémát: nem 6, csak 5 különböző méretű fogköztisztító kefét csomagoltak, a legkisebb méretből (NANO, rózsaszín) ugyanis kettő került az összeállításba. Így viszont kimaradt a legnagyobb átmérőjű fogközkefe (MAXI, piros) a csomagból, amit igazán a fogszabályzósok, implantátummal vagy fogpótlásokkal rendelkezők sajnálhatnak, persze helyette használhatjuk a kónuszos fejkialakítású, eggyel kisebb méretű kék interdentális kefét, remélve, hogy az is elegendő lesz.

(X) hirdetés
Az Interprox Plus fogközkefe csomagolásának hátoldalán rövid leírást és mérettáblázatot is találunk.
Az Interprox Plus fogközkefe csomagolásának hátoldalán rövid leírást és mérettáblázatot is találunk.

MINŐSÉG

A Dentaid Interprox Plus fogköztisztítók minősége egy kicsit csalóka. Első ránézésre ugyanis az igen középszerű műanyagból öntött nyél nem kelt prémium benyomást a vásárlóban, a sörte viszont, ami mondhatjuk a termék lényege, igen kellemes meglepetést okoz.

Ez ugyanis az eddigi egyetlen fogköztisztító kefe, amit nem azért cseréltünk le újra, mert a szálak elhajoltak vagy kihullottak, hanem azért, mert már higiéniai szempontból éreztük szükségét az új fogköztisztítónak.

Napi használat mellett több hét elteltével sem fáradnak el a szálak, a drót nem törik ki a nyélből és nem deformálódik könnyen használat közben. Ez az a minőség, amit jó lenne viszontlátni az interdentális fogkefék piacán, hiszen ez lehet a záloga az alapos tisztításnak még tartós, elhúzódó használat mellett is.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Az Interprox Plus tervezői a nyél megálmodásánál döntött, 90°-ban hajlított fejet álmodtak a fogközkefének, amivel megspórolhatjuk a fej gyakori hajtogatását, pozícionálását a hátsó vagy nehezen elérhető fogközöknél. A drót élettartama miatt ez mindenképp jó megoldás, sok interdentális kefe a ki-be hajtogatás következtében mondja fel idő előtt a szolgálatot.

Őszintén bevalljuk, azt először nem értettük, hogy miért kétféle, fekete és fehér színű sörtét kapott a fogközkefe, de aztán utána olvastunk és kiderült, hogy a fekete részen a plakk és az ételmaradékok, a fehér részen pedig az esetleges vérzés látszik meg jobban, így azt is láthatjuk, ha jó munkát végeztünk, és azt is, ha fogínygyulladástól szenvedünk. Ötletes megoldás, le a kalappal!

A Dentaid Interprox Plus kefék használata kis vagy nagy méretnél, koronánál vagy szűk fogköznél ugyanolyan hatékony, egyszer sem okozott csalódást a tesztidőszak alatt.

Színekkel jelölt méretek - a 6 db-os vegyes csomagba csak 5 különböző méret került.
Színekkel jelölt méretek – a 6 db-os vegyes csomagba csak 5 különböző méret került.

BESZEREZHETŐSÉG

Az Interprox Plus fogköztisztítókat csak patikákban és webáruházakban szerezhetjük be, előbbiben a méretválasztékkal olykor-olykor meggyűlhet a bajunk, a webshopok általában jobban felszereltek és a lakóhely sem jelent problémát a termék vásárlásakor.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A spanyol gyártású Dentaid Interprox Plus fogköztisztítók ára kiváló, a 6 db-os szett 1 400-1 600 Ft között mozog, ami amúgy is nagyon jó árnak számít, de mivel a termék minőségére sem lehet panaszunk, mindenképp megéri a vásárlást.

A Dentaid Interprox fogközkefék nyele döntött, feje 90°-ban hajlított.
A Dentaid Interprox fogközkefék nyele döntött, fejük 90°-ban hajlított.

 

ÖSSZEGZÉS

Megesik, hogy a termékről kialakult első benyomás nem mindig igazolódik, így történt ez a Dentaid fogközkefék tesztjénél is. Ránézésre túl egyszerűnek tűnik a termék, pedig egy igazán jó minőségű és hatékonyságú, kiváló tartósságú interdentális fogkefét kaphatunk abszolút megfizethető árért.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft