Kipróbáltuk: Curaprox CPS fogköztisztító szett – Költséges svájci gikszer

2018-10-08T13:30:57+00:00 2018. október 8.|Fogközkefe tesztek, Terméktesztek|

Curaprox termékekben eddig nem csalódtunk, így nem is számítottunk rá, hogy az egyik legkiemeltebb, általunk legalábbis fontos termékcsoportnak tartott fogköztisztító család fogja megváltoztatni a véleményünket. Pedig sikerült, váratlan és egyben kellemetlen benyomásokat hagyva maga után.

curaprox cps utazo

Curaprox CPS utazó szett. /Kép: Sagerdental.hu/

GYÁRTÓ: Curaden International

 

KÜLLEM

Tesztünkhöz a fenti képen is látható Curaprox CPS utazó szettet vásároltuk meg, ami a klasszikus CPS szetthez hasonlóan tartalmaz egy nyelet és több különböző méretű fogköz-tisztító fejet – a ráadás itt egy olyan műanyag tok, amiben bárhová magunkkal vihetjük a terméket és otthon is higiénikusan tárolhatjuk. Nagyon dicséretes, hogy az utazó és az alapszett is elérhető különböző méretű fejekkel, hiszen a fogköz-tisztítók első használatakor még nem tudhatja a vásárló, hogy milyen méretekre lesz szüksége.
Az összeállítás pompás – praktikus, formatervezett, egyszóval ez a maximum, amit egy ilyen terméktől várhatunk. A különböző színekben kínált tokok és nyelek megjelenése és kialakítása minőségi, az ügyetlenkedés nélkül helyére pattintható fejek szintén kifogástalan küllemmel rendelkeznek.

hirdetés (X)

 

MINŐSÉG

Amíg nem használjuk, csak megtapintjuk, kézbe vesszük, addig a Curaprox CPS fogköztisztító kefe minőségéről is azt gondolhatjuk, hogy messze túlszárnyalja a konkurens termékeket. De sajnos a gyakorlat mást mutat: a szett gyenge pontja a fogköztisztító fej maga, hiszen sokkal hamarabb elhasználódik, mint más, ehhez képest filléres termékek, ráadásul a sörtéket sem sikerült elég jól rögzíteni, így azok időnként a fögközeinkbe szorulhatnak. Innentől pedig hiába a formatervezett nyélkialakítás, hiába az egyszerű és gyors fejcsere, a termék épp használat közben okoz csalódást, ami nem sok jót ígér.

Curaprox CPS szett, négy különböző méretű fogköz-tisztító fejjel.

Curaprox CPS szett, négy különböző méretű fogköz-tisztító fejjel – Kezdő csomagnak ideális.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Egyedülálló és remek ötlet volt külön nyelet formálni a fogköztisztító fejekhez, hiszen a legtöbb gyártó egybeönti a nyelet a sörtével, így előfordulhat, hogy bűvészkednünk kell egy kicsit, ha mondjuk a hátsó fogközeink tisztaságáról szeretnénk gondoskodni. Ilyen probléma nincs a Curaprox CPS-sel, az viszont már jóval komolyabb hiba, hogy nem egyszer és nem kétszer maradtak apró sörték a fogaink között, amit még egyetlen konkurens terméknél sem tapasztaltunk idáig. Elhullajtja a szálakat, amit egy ilyen árkategóriájú árutól nem sűrűn vár az ember. A legolcsóbb fogköztisztító fejek is bírják a strapát, és bár a szálak egy idő után lelapulnak és deformálódnak, legalább a helyükön maradnak.

A Curaprox CPS használat közben:

 

BESZEREZHETŐSÉG

A többi Curaprox termékhez hasonlóan a fogköztisztító termékcsaládot sem lehet könnyen beszerezni. Gyógyszertári beszerzés során az utánpótláshoz használt, különböző méretben kapható fejek megvásárlása okozhat némi fejtörést, esetleg vásárolhatunk online is.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Fenti tapasztalatainkat összevetve a Curaprox CPS szettek 2500-3000 forintos eladási árával (utazó szett megvásárlása esetén: 2700-3000 Ft), határozottan ki kell jelentenünk, szerintünk nem éri meg beruházni egy ilyen fogköztisztító termékcsaládba. Sőt, az igazi hidegzuhany akkor ért minket, amikor megnéztük, mennyi lenne pótolni a hamar elkoptatott fogköztisztító fejeket: csomagonként 2 200 forintért öt darabot mindjárt haza is vihetünk (még egyszer hangsúlyozzuk: ezek csak fejek, nincs hozzájuk nyél), s ha ez még nem lenne elég kiábrándító, a fogköztisztítót használók biztosan tudják, hogy egy mérettel semmire sem megyünk, tehát legalább két, három ilyen csomagot kell vásárolnunk úgy egy, másfél havonta. Miután osztottunk-szoroztunk egy kicsit, hamar rájöttünk, hogy nekünk nem ér 4-6 hetente 6500-7000 forintot egy olyan fogköztisztító család használata, ami ráadásul még minőségbeli problémákkal is küszködik.

Széles fejkínálat teszi lehetővé, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb méretet.

Széles fejkínálat teszi lehetővé, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb méretet.

 

ÖSSZEGZÉS

A Curaprox termékek nagyon jók, főleg ha a fogkefékről van szó. Sokat reméltünk a fogköztisztító családtól is, hiszen az elgondolás, a nyeles kialakítás mindenképp figyelemreméltó és nagyban megkönnyíti a termék mindennapos használatát. Azt azonban mégsem gondolhatja komolyan a svájci gyártó, hogy hazánkban hosszú távú piaci sikereket lehet elérni egy olyan fogköztisztító szettel, ami a gyors elhasználódás és a magas ár miatt egy átlag családnak több tízezerbe kerül havonta.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/2
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/2

Összesen: 5/3 – KÖZEPES

3Hogyan értékelünk?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Curaprox CPS
Author Rating
31star1star1stargraygray

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!