A hatékony elektromos fogkefe használat 6 alapszabálya

Egy jó elektromos fogkefe beszerzése hosszú távú befektetést jelent fogaink számára, hiszen sok szempontból hatékonyabban távolítja el a fogaink felszínére tapadt lerakódásokat, mint a hagyományos, kézi fogkefék. Azonban az elektromos fogkefét is meg kell tanulnunk megfelelően használni, hiszen e nélkül akár még kárt is tehetünk fogainkban.

1. Mindig tartsuk be a gyártó utasításait!

Bár igen kézenfekvőnek tűnik, sokan mégis hajlamosak vagyunk eltekinteni a használati útmutató elolvasásától, pedig ha most használunk először elektromos fogkefét, vagy egy új, általunk még nem használt típusra váltunk, mindig ajánlott megismerni a gyártó instrukcióit. Mivel elektromos fogkeféből más-más kialakítású és eltérő elven működő darabok vannak, soha ne egységes szabályok után kutassunk.

2. Fogmosási idő betartása

Gondolhatjuk, hogy mivel elektromos fogkefét használunk, ami több ezerszer gyorsabb munkát végez, mint az emberi kéz manuális fogkefével, nincs is szükség az ajánlott két perces fogmosási idő betartására, pedig tévedünk! Minden kvadránsra szánjunk legalább fél percet, végig haladva a külső-, belső- és rágófelszíneken. Sok elektromos fogkefében már van beépített időmérő, ha a mi fogkefénkben épp nincs ilyen, akkor állítsunk be egy stoppert, hogy biztosan meglegyen az ajánlott időtartam.

(X) hirdetés

3. Háromhavonta cseréljük le a fejet!

Hasonlóképp a kézi fogkeféhez, az elektromos fogkefe fejének cseréje is két, háromhavonta szükséges. Ennyi idő alatt a szálak elhasználódnak, megkeményednek, elkopnak, melyek nagyban akadályozzák a hatékony fogmosást. /Egy fejcsere után meg fogunk lepődni, mennyivel tisztábbak lettek a fogaink./

4. Ne nyomjuk túlságosan a fogkefét!

Sajnos az emberek többsége hajlamos túl erősen odanyomni a fogkefét a fogfelszínhez, legyen szó kézi vagy elektromos fogkeféről. Ennek következtében könnyen károsodhat a fogzománc /túlzott kopás/ és a fogíny is /visszahúzódás/. Az elektromos fogkefére kiemelten igaz, hogy épp elég hatékony munkát végez önmagában is, ezért próbáljunk odafigyelni a megfelelő nyomás erősségére. Ha nem bízunk saját ítéletünkben, szerezzünk be olyan elektromos fogkefét, ami a túl erős nyomást sípolással vagy a fordulatszám megváltozásával jelzi.

5. Tanuljuk újra a fogkrémek használatát!

Aki próbált már valaha elektromos fogkefét, az tudja, hogy használatakor teljesen másképp habzik fel a fogkrém, mint a hagyományos fogkefék esetében. Ennek legfőbb oka az, hogy az elektromos fogkefe fejére nyomott fogkrém tetemes része szinte azonnal lerepül a fejről, ahogy bekapcsoljuk a készüléket. Ha ez zavar minket, nyomjuk a még kikapcsolt állapotban lévő fogkefére a fogkrémet, oszlassuk szét a fogainkon, így biztosak lehetünk benne, hogy fogmosás közben mindenhová jutott a pasztából.

(X) hirdetés

6. Étkezés után azonnal ne mossunk fogat!

Legyen szó elektromos vagy kézi fogkeféről, aranyszabály, hogy az étkezést követő 1-2 órában ne kezdjünk bele a fogmosásba. Ilyenkor az elfogyasztott ételek miatt szájüregünk savassá válhat, s ha ekkor mossuk meg a fogainkat, könnyen a fogzománc károsodását, kopását idézhetjük elő.

Item added to cart.
0 items - Ft