hirdetés (X)

Fogszabályozó – szabálytalan fogápolás?

2016-07-17T12:13:30+00:00 2016. július 15.|Kategóriák: Fogászati hírek, Partnereink hírei|Címkék: |

Tökéletes szájhigiénia fogszabályozóval is

curaproxManapság már nincs korhatára a fogszabályozónak. Tinédzserek és felnőttek is büszkén vállalják, hogy a kezelés végén szép és rendezett fogsoruk és egészséges harapásuk legyen.
Egy fogszabályozó készülék nem csak rendezett fogakat eredményez, hanem felelősséggel is jár: a fogak mellett nagyon fontos a brekettek és a drótívek napi szintű, alapos megtisztítása.

Sokan azt hiszik, hogy ez eleve lehetetlen. Pedig a mai eszközökkel és fogápolási technikával remek eredményeket érhetünk el. Lássuk, hogyan!

Mikor tisztítsuk fogainkat?

hirdetés (X)

Ideális lenne, ha minden étkezés után fél órával, de inkább 1 órával megtisztítanánk fogainkat. Az esti fogmosás a legfontosabb, mert az ételmaradékok és a plakk éjjel okozzák a legnagyobb károkat. A nyelvünk és ajkaink beszéd közben a segítségünkre vannak, mert eltávolítják az ételmaradékokat, éjjel azonban mozdulatlanok. Éjszaka szinte alig képződik nyál, amely hígítja a plakkot és ételmaradékot. Ezért nagyon fontos az esti alapos szájápolás.

Mivel tisztítsuk fogainkat?

1. Fogkefe

Fontos, hogy mindig olyan fogkefét válasszunk, amely nem okoz sérülést, mégis hatékonyan távolítja el a lepedéket a fogak felszínéről, a brekettek és a drótívek közül és az ínyszélről is. Erre a célra kiváló eszköz a svájci Curaprox CS 5460 ortho fogkefe. Jellemzője az ergonomikus, nyolcszögletű nyél, a kisméretű fej, a speciális Curen® sörték, melyek kiemelkedő száma (5460 db) rendkívül alapos és kíméletes tisztítást tesz lehetővé.

1

2. Egycsomós kefe

Még egy fogkefe? Ráadásul egy csomóval?

A válasz igen, mert a brekettek körüli, problémás területek speciális tisztítást igényelnek. A CURAPROX egycsomós fogkefe egy rendkívül kicsi, tömör fejű fogkefe, amely a fogszabályozó legapróbb rései, kitüremkedései és rögzítései mellett is képes megtisztítani a fogfelszínt. A Curaprox CS 1006 egycsomós fogkefének egyetlen, lekerekített formájú csomója tökéletesen illeszkedik a brekett körvonalához. Napi használata, a CURAPROX fogköztisztító kefékkel kombinálva, tökéletes szájhigiéniát biztosíthat, ezért mostantól a Te „arzenálodból” sem hiányozhat!

2

3. Fogköztisztító kefe

curaprox fogkoztisztito2A következő fontos lépés a fogközök megtisztítása. Ezek a területek fogkefével nem érhetők el. Az itt felszaporodó plakk baktériumok akár hónapokig, esetleg évekig észrevétlenül fejthetik ki károsító hatásukat. Ráadásul a fogak közötti résekben kialakuló ínygyulladás és fogszuvasodás eleinte nem is okoz fájdalmat.

Szerencsére erre a célra is remek eszközök állnak ma már rendelkezésre. Az egyik legismertebb a fogselyem, de a CURAPROX fogköztisztító kefék használata jóval egyszerűbb és sokszor hatékonyabb is. Az apró kefék rendkívül finom és hajlékony drótszálainak segítségével egyetlen mozdulattal távolíthatók el a fogak közt és a drótívek mögött megbúvó baktériumok, ételmaradékok.

curaprox fogkoztisztito

 

 

 

 

 

 

 

A helyes táplálkozással megelőzhető a fogak károsodása

A szénsavas üdítőitalok és az energiaitalok igazi sav-támadást jelentenek a fogzománc számára és egyértelmű jeleket hagynak a fogon. Amennyire csak lehet, csökkentsük az ilyen italok fogyasztását és várjunk egy ideig a fogmosással, mert a fogzománc károsodhat, ha savas italok fogyasztása után azonnal mosunk fogat.

Cukor, sav

Sav képződhet a „rejtett” cukorból, ami számos ételben és italban megtalálható. A cukor nem csak tápanyagot biztosít a fogszuvasodásért felelős plakk baktériumoknak, hanem az erjedése során sav termelődik, ami megtámadja a fogzománcot.

Mit együnk, igyunk?

Teljes kiőrlésű kenyér, sajt, valamint tej és szénsavmentes víz ajánlott a cukor- és savtartalmú ételek és italok helyett. A gyümölcsök és zöldségek kitűnő C-vitamin források, továbbá megakadályozzák az ínygyulladást. A kiegyensúlyozott táplálkozás segít elkerülni a fogkárosodást és akár egy életen át örülhetünk szép és egészséges fogainknak.

+ 1 tanács

Időnként – pl. almába harapáskor – előfordulhat, hogy kiugrik a rögzített fogszabályozó drótja. Ez elkerülhető, ha az ételt kisebb darabokra összevágjuk.

Megfelelő eszközökkel, alapos és helyes technikával és kitartással elsajátítható a tökéletes szájápolás. Miután lekerül a fogszabályozó, büszkén villanthatod mindenkire a szép és egészséges mosolyodat.

 

További információért látogass el oldalainkra: www.tokeletesszajapolas.hu, www.sagerdental.hu

(X)

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!