vérdugó 2020-01-14T20:13:18+00:00
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • AvatarÁkos
  Vendég
  Hozzászólások száma: 5100

  Tisztelt doktor úr/ doktor nő !

  4 napja pénteken kihúzták a bal felső leghátsó rágófogamat! Az igazság az, hogy eléggé rossz állapotban volt, le volt törve, nehézségek árán lehetett volna megmenteni én a húzást választottam. Fájdalommentes volt a húzás, viszont rá két napra nagyon elkezdett fájni a helye, elmentem a körzeti fogorvosunkhoz , azt mondta h begyulladt, mert kiesett a vérdugó! Jelenleg gézcsíkkal kezelik, ami eleinte nagyon jó, mert szinte 7-8 óra hosszat alig érzem hogy fáj, viszont estére mindig nagyon rákezd és fájdalomcsillapítóhoz kell nyúljak, igaz még csak két napja alkalmazzuk ezt az eljárást. A doktor szerint ez eltarthat akár 4-5 napig, mármint hogy lemenjen a gyulladás és ne fájón egyáltalán. Sokat olvastam erről itt a neten, és a kérdésem az lenne, hogy ezzel az eljárással mennyi idő alatt kéne lemennie a gyulladásnak? Esetleg érdemesebb lett volna újra véreztetni(kaparni), vagy valami más eljárással próbálkozni?

  Köszönettel: Ákos

  Fresh24 DentalFresh24 Dental
  Moderátor
  Hozzászólások száma: 3236

  Kedves Ákos,
  A gyógyulási idő ilyen gyulladások esetében változó, amennyiben a csíkozás nem segít, antibiotikus terápia lefolytatása javallott.
  Fokozottan ügylenie kell a szájápolásra, a dohányzás mellőzésére, és a szabályok betartására.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: vérdugó
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!