Korona alatti gond.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33091 Reply
  Zoli90
  Vendég

  Üdvözlöm! Pár hónappal ezelőtt helyeztek fel egy négy tagú koronát nekem. Ezután döntött úgy a doktor úr, hogy közvetlenül a korona mellől kihúzza bölcsesség fogamat. Addig nem volt gond, viszont pár nappal a húzás után észre vettem, hogy a korona távolabb eső két tagját, ha oldalról éri kisebb nyomás, akkor is érzékeny, szúró fájdalmat érzek. Az egyik korona alatt nincs is pedig rendes fog, ha ezt éri a nyomás, akkor is van szúró fájdalom. Amikor ezt az orvosnak jeleztem, annyit mondott, hogy ez így normális, majd el fog múlni idővel. Viszont én attól tartok, hogy esetleg a korona megmozdulhatott, lazább, így ha oldalról éri nyomás, akkor az ínyt sérti, és ez fájhat. A kérdésem az lenne, hogy önök szerint is normális e a dolog, vagy érdemes lenne fogorvost váltanom, és kezeltetni a problémát? Esetleg tudna nekem valamit tanácsolni, hogy mit lehetne tenni, hogy a probléma enyhüljön?

  Köszönöm válaszát, további szép napot!

  #33101 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zoltán
  Ezt a problémát érdemes vizsgálni. Minden nemű szájüreget érintő diszkonfort érzet kezelendő, hiszen később komolyabb problémák is adódhatnak belőle.
  Érdemes vizsgálni a fogmű illeszkedését, az alatta lévő fog és az íny állapotát is. Diagnosztikai vizsgálatot követően javasolnék önnek egy szakorvosi konzultációt, mely alkalommal igyekszünk megoldást találni problémájára
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Korona alatti gond.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft