kisgyermekkori foszuvasodás SNI-s gyermeknél 2019-12-09T05:16:57+00:00

Kezdőlap Fórumok A fogorvos válaszol kisgyermekkori foszuvasodás SNI-s gyermeknél

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • AvatarKatalin
  Vendég
  Hozzászólások száma: 5100

  Tisztelt Fogászat,
  Kislányom három éves izomsorvadásos kisgyermek. Nyelési nehezítettsége miatt sokszor pang a szájában az étel, emiatt zománchiány és szuvasodás alakult ki a legtöbb fogán (16 db), ezek egy része előrehaladott állapotban van (de még egyik sem fekete).
  A legtöbb fog eltávolítását javasolták, azonban az okozott foghiány és sebek miatt fellépő rövid és hosszabb távú komplikációk miatt egy konzervatívabb kezelést részesítenénk előnyben.
  Az iránt érdeklődnék, hogy a tejfogak pótló, felépítő kezelése lehetséges-e ilyen mértékű probléma esetén, illetve milyen komplikációt okozhat, ha nem kerülnek eltávolításra a súlyosan károsodott fogak?
  Válaszukat várva, köszönettel!

  Fresh24 DentalFresh24 Dental
  Moderátor
  Hozzászólások száma: 3236

  Kedves Katalin,
  Létezik megoldás a problémára, de mielőtt javaslatokat tennénk fontos lenne egy személyes konzultáció, szükséges ismerni a valós szájüregi állapotot, fel kell mérjük a gyermek kooperációját, illetve fontos lenne tudni, hogy egy kezeléshez szükséges otthoni előkészülettel, hogyan tudják segíteni a munkánkat, ezen túl van Magyarországon olyan intézmény, ahol a kezelés altatásban elvégezhető. Ha gondolja örömmel állunk rendelkezésükre.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: kisgyermekkori foszuvasodás SNI-s gyermeknél
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!