Gyökér kezelés,foghúzás

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28677 Reply
  Katica
  Vendég

  Üdvözlöm.Teljes felső koronát szeretnék.Kedden voltam dokinál,a 2nagy metszőfogamat gyökér kezelte+tömte,hogy megmaradjon.Szerdán kihúzta a mellettük lévő 1-1fogat.Kezdtem örülni,mert másnap reggel nem fájt egyik se.De este rákezdett.Pénteken beletett valamit a lukba,gondolom én,hogy ne fájjon,de még mindig fáj.A kérdésem csak annyi lenne,hogy nem lehet hogy a gyökér kezelt fogak fájnak?Mert ugye közel vannak egymáshoz?Vagyis hogy lehet megállapítani,hogy a metszőfogak megmaradhatnak e?Úgy konkrétan maga a metsző fog nem fáj,csak mellette az ínyem.sőt az orrom alatt is fáj.Válaszát előre is köszönöm.

  #28690 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katica
  Itt több lehetőség is felmerül. Lehet a fájdalom oka a metszőfog, de okozhat problémát az eltávolított fogak helye is. Mivel fogorvosa a sebeket kezelte, úgy gondolom, a panaszt az okozza.
  Mindenképpen Rtg kontroll vizsgálatot és konzultációt javasolnék.
  Üdvözlettel

  #28702 Reply
  Katica
  Vendég

  Jó reggelt.Sajnos a gyökér kezelt fog gyulladt be.kaptam rá dalacint(3×1),és azt mondta a doktornő,hogy ma eldől,hogy maradhat e.😖 Rettentően szerencsétlennek érzem magam.Ha nem marad meg a metsző fogam,nem lehet koronát.Van esély egyáltalán hogy megmarad?Mert a gyógyszer még nem fejti ki a hatását egyből..

  #28712 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin
  Látatlanul a helyzetet megítélni nem tudom. Az antibiotikumnak minimum 3 napra van szüksége ahhoz, hogy hatni kezdjen. Érdemes a antibiotikus kúra lefolytatását követően mérlegelni a helyzetet.
  Üdvözlettel:

  #28733 Reply
  Katica
  Vendég

  Jó reggelt.Nagyon sok mindenen túl vagyok már.Az egyik metszőfogamat ki kell húzni,mert csúnyán be volt gyulladva,de attól még lehet koronám.😊 Szépen le lett mind csiszolva,nem is volt vele gond,csak kicsit érzékeny volt mindenre,még a levegő vételre is.A kérdésem csak annyi lenne,hogy van két kihúzott fognak a helye,amiben van 1-1 kis szilánk,ami miatt elkezdett fájni..vagyis attól fájhat-e,mert most nem tudom eldönteni,hogy az fáj vagy a mellette lévő megcsiszolt fog?!A fülembe is bele-bele nyilall.

  #28748 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katica
  A csonkok védelem nélkül mutathatnak érzékenységet, ennek elkerülése érdekében szoktak ideiglenes koronát készíteni a fogorvosok, amig a végleges fogmű el nem készül.
  Javasolnék egy fogászati és egy diagnosztikai vizsgálatot, hogy az esetlegesen szóba jöhető további problémák diagnosztizálhatóak lehessenek.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Gyökér kezelés,foghúzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft