hirdetés (X)

Fogzománc sérülések 2019-05-11T16:38:37+00:00
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Fogzománc sérülések
  Hozzászólások száma: 0

  Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

  Fogzománc kérdéssel fordulnék Önhöz. Nincs lyukas fogam, viszont fogkőre vagyok hajlamos. Ezt évente el is szoktam távolíttatni. Az egyik alkalommal kitört egy kisebb lyuk az egyik front fogamról.. Akkor azt mondták nem ettől volt, viszont egyértelműen látszott a minikráter, így egy másik orvossal megnézettem. Ő azt mondta, kitörte a depurátor, majd elradírozta, h ne legyen mély a lyuk.
  Ebben az évben újabb fogkőleszedésem volt, Utána végignéztem a fogaimat, tiszta karcosak (pedig ultrahangos készülékkel végezték a fogkőeltávolítást). Kisebb mélyedéseket is látok néhány fogamon.
  Lehetséges az, hogy a fogkőeltávolítás roncsolja a fogzománcomat? Lehet, hogy el van vékonyodva és az ilyen beavatkozás csak továbbront rajta? Mi a teendő ilyenkor? Ha nem szedetem le, vérzik az ínyem… attól ugye begyullad stb. Ha meg leszedetem, ezek szerint széjjel lesz karcolva a zománc. Ezektől a karcolásoktól nem fognak szuvasodni a fogaim?
  Mivel lehet erősíteni a zománcot?

  Köszönettel:

  Fresh24 DentalFresh24 Dental
  Moderátor
  Hozzászólások száma: 3037

  Kedves Kérdező
  Fokőeltávolítás után a fogak felszínét polírozással érdemes helyreállítani. Mi még nem tapasztaltuk, hogy a ultrahangos készülék kárt tenne a fogban, hiszem hozzájuk sem ér, feladata a fogkövek leválasztása a fogról. Ettől függetlenül azonban tudnia kell, hogy a felhalmozott fogkő olyan kedvezőtlen szájüregi állapotokat teremt, mely egyáltalán nincs megfelelő hatással a fogak épségére, sok esetben előfordul, hogy pont a fogkő fedi el azokat a problémákat pl szuvasság, melyeket orvosolni kellene. Javaslom a teljes szájüreg kivizsgálását, a szükséges beavatkozások elvégzését, és a diagnosztikai vizsgálatot, melyet követően minden kérdésére választ kap.
  Üdvözlettel:

  Fresh24Dental Pest | Fresh24Dental Buda | Fresh24Dental Nyíregyháza | Fresh24Dental Miskolc | | Fresh24Dental Hajdúszoboszlo | http://fresh24dental.hu

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogzománc sérülések
Saját információk:Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!