Fogtömés hiba

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24906 Reply
  Patrik
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Kérdésem az lenne, hogy körülbelül 4 hete tömték a fogamat (jobb felső 5-ös) de a mellette lévő is (jobb felső 4-es) is szuvas volt egy picit de azt külön nem tömte be (gondolom nagyon kezdeti stádium volt). Először egy kompresszor hiba miatt ideiglenes tömést tett bele a fogamba 1 hétig volt benne… semmilyen panaszom nem volt… minden rendben volt. 1 hét múlva visszamentem és betette a végleges tömést …. de úgy érzem hogy túl nagy tömést csinált és oldalirányba a tömés érintkezik a másik fogammal (a rágófelület teljesen kényelmes) és ott nagyon érzékeny nyomásra. (Hidegre melegre édesre semmi) Elképzelhető hogy az érzékenységet a másik fog nyomása váltotta ki?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #24909 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Patrik,
  A két fog érintkezése normális lehet, nyilván figyelemmel kell lenni a tömések kialakításánál pár fontos pontra. A nyomásérzékenységet inkább a magas tömés szokta okozni, de amint azt írja azzal panasza nincsen. Akkor inkább egyéb okokat keresnék. Elképzelhető, hogy a 4-es fog vált panaszossá. Javasolnék egy röntgen felvétel készítést, kiértékelést, és ezt követően a kezelési terv elkészítését is.
  Üdvözlettel:

  #24910 Reply
  Patrik
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő

  Egyértelműen érzem, hogy ha a fog között nyomom meg (jobb felső 5-ös és jobb felső 4-es) akkor fáj csak, ha a jobb felső 5-ös és jobb felső 6-os között nyomkodom a fogam akkor teljesen rendben van nem érzékeny egyáltalán, a jobb felső 4-es fogam abszolút nem fáj, a két fog között van a nagy érzékenység :S fogselyemmel a kettő között nem tudok tisztítani csak kapargatni a tömést.

  Válaszát előre is köszönöm!

  #24911 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Patrik,
  A probléma amint korábban írtam, máshol keresendő. Elképzelhető, hogy kialakult egy tasak a két fog között, de ezeket röntgen diagnosztikai és fizikai vizsgálatot követően lehet megállapítani.
  Jelezze fogorvosának a tüneteket, aki orvosolja a problémát
  Üdvözlettel

  #34218 Reply
  Mazzeo Roland
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/ Nő

  A mai napon voltam magán fogászaton, ahol a már tömött fogamat kellett újratömni, ugyanis letört belőle egy darab, a két rágó fogam közti területen.
  Na most a doktor úr betömte, de nem hagyott rést a két fogam közt! Ez most normális? Attól tartok, hogy eléggé remegett a doktor keze, nem-e megsértette a melette levő fogamat is, valamint ezzel, hogy odaragasztotta tulajdonképpen, mi lesz ha a tömött fogamat húzni kell? Nem fog így sérűlni a mellette lévő fogam?

  Válaszukat előre is köszönöm

  #34233 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Roland
  Látatlan nehéz véleményt alkotni, de véleményünk szerint ettől probléma nem lehet. Amennyiben a töméssel esztétikailag, vagy érzetre problémája akad, vagy panasza van, javasoljuk felkeresni az ellátó orvost, és kérni segítségét.
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Fogtömés hiba
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft