Fogkő problémák 2018-02-12T23:16:14+00:00
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Kovács Bálint
  Hozzászólások száma: 0

  Fogkő probléma témában szeretnék tanácsot kérni. Kb. 3 éve felvetette az iskolai háziorvosom,hogy el kellene mennem leszedetni a fogkövemet. Akkoriban még sárgás elváltozások voltak megfigyelhetők a fogaim felületén. Manapság inkább barnás színűre változott. Leginkább esztétikai okokból, tavaly nyáron kerítettem ismét sort egy fogkőeltávolításra. Akkor fogorvosom azt mondta,hogy elegendő évente 1x elvégezni ezt a beavatkozást. Idén január elején azonban ismét szükségét láttam egy fogkőeltávolításnak. A napokban ismét észrevettem barna színű elváltozásokat.. Január óta a lehető legtöbb módszert kipróbáltam. Dentomin fogport vettem,amit heti 2x alkalmazok. Fogmosás utáni szájvíz terén is változtattam,értesüléseim szerint az Oral-B szájvíze hatásosabb,mint a Listeriné. Elég érzékeny fogínyem van,így Oral-B fogkefét (hagyományosat és elektromosat felváltva)és Sensodyne fogkrémet használok. Nem dohányzok,nem kávézok,nem fogyasztok túl sok teát,édesített italokat pedig egyáltalán nem fogyasztok. Rendszeresen mosok fogat,van hogy napi 3x. A fogmosási technikám is helyes véleményem szerint,minimum 4 percig tart minden fogmosás. Reflux problémáim vannak,de arra is szedek gyógyszert, és nem gondolom hogy annyira súlyos lenne a problémám,hogy ennek hatására elszíneződnének fogaim. Nem szeretnék a jövőben félévente ez ügyben fogorvoshoz járni. Biztos vagyok benne,hogy nem tesz jót fogínyemnek/fogaimnak sem,hogy ennyiszer beavatkozás “áldozataivá”válnak. Megoldásként tanácsolták a már említett fogport,a legtöbben mindennapi használatra. Tudomásom szerint a fogzománc sérülékenysége miatt azonban nem ajánlott ennek rendszeres,mindennapos használata.

  Válaszát és észrevételeit előre is köszönöm!

  Fresh24 DentalFresh24 Dental
  Moderátor
  Hozzászólások száma: 2682

  Kedves Bálint
  Általában félévente javallott a fogászati szűrés, mely alkalommal fogkő eltávolítására is sor kerül. Ez egy szükséges “rossz”. A fogkő kialakulása, az eltávolítás szükségessége egyéntől függ.
  Ajánlok figyelmébe egy cikket, talán segítségére lesz
  https://merjmosolyogni.hu/megkovesedve-fogko-kialakulasa-megelozheto
  Üdvözlettel

  Fresh24Dental Pest | Fresh24Dental Buda | Fresh24Dental Nyíregyháza | Fresh24Dental Miskolc | | Fresh24Dental Hajdúszoboszlo | http://fresh24dental.hu

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogkő problémák
Saját információk:Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!