hirdetés (X)

Felső állkapocs szélesítése műtéttel? (Fogszabályzó) 2019-09-05T18:49:31+00:00
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Gabi
  Hozzászólások száma: 0

  Jó napot!

  Németországban élek egy ideje, feltetettek fogszabályzót. Azt mondták meg kell műteni a felső állkapcsomat (is), ki kell szélesíteni, mivel az alsókhoz képest keskeny. Ez akkor lesz gond, ha már az alsó állkapcsomat, szintén műtéttel előre tolják(10mm-es túlharapásom van), ekkor lenne rossz a harapásom, szóval az alsó hátsó fogak szélesebbek lennének mint a felsők, hol ott ez ellenkezőleg kellene h legyen.
  Mennyire veszélyes ez? Aláírtam egy dokumentumot, hogy tisztában vagyok a veszélyekkel stb…. de kb mennyi a valószinűsége, hogy pl megsérül egy foggyökér vagy fogideg?

  Ugye belülről a fogak felett fogják elvágni a csontot, szájpadlást és elől az egyesek között…ha jól értettem, és így szélesíteni, a felső fogakra helyezett “szélesítővel”
  Nagyon kellene egy vélemény ilyen műtétről, mert ráadásul nyúlszájjal születtem, és ez is aggaszt egy kicsit, nehogy több nagyobb gond legyen a műtét után mint előtte.

  A válaszukat előre is köszönöm.

  Fresh24 DentalFresh24 Dental
  Moderátor
  Hozzászólások száma: 3123

  Kedves Gabi,
  A műtéti protokoll leírása egyszerű lenne, de a leírtak alapján ezzel tisztában van. Látatlan, valamint a meglévő dokumentációs anyag ismerete nélkül, ilyen komplikált eset véleményezése és a terápiás leírás magyarázata nem áll módunkban. Javaslom bizonytalansága esetén nyugodtan, akár e-mail-en egyeztessen kezelőorvosával, és kérje a beavatkozások magyarázatát.
  Üdvözlettel:

  Fresh24Dental Pest | Fresh24Dental Buda | Fresh24Dental Nyíregyháza | Fresh24Dental Miskolc | | Fresh24Dental Hajdúszoboszlo | http://fresh24dental.hu

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Felső állkapocs szélesítése műtéttel? (Fogszabályzó)
Saját információk:Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!