hirdetés (X)

Felső állkapocs szélesítése műtéttel? (Fogszabályzó) 2019-09-05T18:49:31+00:00
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • AvatarGabi
  Vendég
  Hozzászólások száma: 5115

  Jó napot!

  Németországban élek egy ideje, feltetettek fogszabályzót. Azt mondták meg kell műteni a felső állkapcsomat (is), ki kell szélesíteni, mivel az alsókhoz képest keskeny. Ez akkor lesz gond, ha már az alsó állkapcsomat, szintén műtéttel előre tolják(10mm-es túlharapásom van), ekkor lenne rossz a harapásom, szóval az alsó hátsó fogak szélesebbek lennének mint a felsők, hol ott ez ellenkezőleg kellene h legyen.
  Mennyire veszélyes ez? Aláírtam egy dokumentumot, hogy tisztában vagyok a veszélyekkel stb…. de kb mennyi a valószinűsége, hogy pl megsérül egy foggyökér vagy fogideg?

  Ugye belülről a fogak felett fogják elvágni a csontot, szájpadlást és elől az egyesek között…ha jól értettem, és így szélesíteni, a felső fogakra helyezett “szélesítővel”
  Nagyon kellene egy vélemény ilyen műtétről, mert ráadásul nyúlszájjal születtem, és ez is aggaszt egy kicsit, nehogy több nagyobb gond legyen a műtét után mint előtte.

  A válaszukat előre is köszönöm.

  Fresh24 DentalFresh24 Dental
  Moderátor
  Hozzászólások száma: 3254

  Kedves Gabi,
  A műtéti protokoll leírása egyszerű lenne, de a leírtak alapján ezzel tisztában van. Látatlan, valamint a meglévő dokumentációs anyag ismerete nélkül, ilyen komplikált eset véleményezése és a terápiás leírás magyarázata nem áll módunkban. Javaslom bizonytalansága esetén nyugodtan, akár e-mail-en egyeztessen kezelőorvosával, és kérje a beavatkozások magyarázatát.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Felső állkapocs szélesítése műtéttel? (Fogszabályzó)
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!