bölcsességfog húzás

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11984 Reply
  Csabi
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kb. egy hete kivették a bal alsó bölcsességfogamat (preventív húzás volt, mivel csak részlegesen nőtt ki a fog). A műtét egyszerűen zajlott, a fog egyben kijött, összevarrták, és néhány napig nem is volt vele problémám, azonban hétvégén szétnyílt a varrat és egy gyulladást is sikerült összeszednem.
  A gyulladást kezelik a rendelőben, napi kétszer járok tisztításra és gyógyszeres kezelésre, azonban a szétnyílt varratról azt mondták, normális, nem szokás újra összevarrni, nincs vele külön teendő.
  Ezzel kapcsolatban érdekelne egy másodvélemény, mivel jelenleg egy óriási, zsákszerű lyuk tátong a fogam helyén (olyan szempontból talán még rosszabb is, mintha egyáltalán nem varrták volna össze, hogy a részleges varratszakadás miatt tényleg egy félig szétnyílt zsákra emlékeztet…),
  és azt olvastam, hogy a nyílt seb ugyan begyógyul 1-2 hét alatt, és már nem lesz érzékeny, illetve nem gyullad be a belekerülő ételmaradékoktól, de a lyuk maga hónapok, sőt évek alatt fog csak teljesen feltöltődni. Akkor hónapokig kell majd minden étkezés után fecskendővel öblögetnem, hogy a beszoruló ételmaradékokat eltávolítsam? (Még ha ez nem is jár fájdalommal, annyira nem kellemes kilátások.) Biztosan normális és megszokott dolog ez a „lyuk”?

  Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm,
  Csaba

  #11994 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Csaba!

  Sajnos valóban előfordulhat a leggondosabb kezelés ellenére is, hogy a foghúzás után szétnyílik a varrat. A seb kb. 2 hét alatt összegyógyul, a csontüreg az aminek valóban több hónap kell a feltöltődéshez, de ez idő alatt a seb nem lesz nyitva. A seb kímélésén kívül (óvatos mosás és rágás) nincs egyéb teendőd. A kolléga teljesen helyesen és korrekten járt el. Gyógyulást kívánunk, üdv, Vdent

  #12045 Reply
  Adrienn
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!

  Nekem hétfön húzták ki a jobb alsó bölcsességfogam, és péntekre begyulladt a fog helye, illetve az orvosom szerint az állkapocscsont is gyulladt valamennyire. Jelenleg Dalicint szedek. Már több mint felét beszedtem, és még mindig szúró érzést tapasztalok a foginamban. Ön szerint helyre kellene jönnie az antibiotikumtól? Esetemben mikorra várható javulás?

  Tisztelettel:

  Adrienn

  #12062 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Adrienn!

  Gulics szájsebész doktor válasza:

  Az antibiotikum a 3.naptól kezd el hatni, addig nem érezteti a hatását. A véralvadék kieshetett és az ott szabaddá vált üreg gyulladhatott be, aminek gyógyulási ideje várhatóan 8-10 nap. Helyre fog jönni várhatóan. Addig is gyógyulást és kitartást kívánunk, üdv, Vdent

  #12209 Reply
  Hortobágyi Viki
  Vendég

  Tisztelt Doktor Ur/No!
  Olyan problemam van, hogy mar 1 honapja kihúzott bal alsó bölcsességfogam helye gyulladt be. Az állkapocs csontom kornyeken nagyon durva gennyes duzzanat van, nyomásra érzékeny, es szajzaram is van, igaz, az javulni latszik.Jarok minden áldott nap a szajsebeszetre, parakotest kapok, az elmúlt par napban jodos gezcsikot is kapok a lyukba. Igaz, az eltávolítás sem volt egyszeru, 6 érzéstelenítő sem igazan használt, es elotte is eleg sokaig gyulladt volt. Mult7 péntek óta tul vagyok 2 Dalacin kúrán, es ugye azota parakotes van a fejemen. RONTGEN IS készült, nem lattak rajta semmi érdekeset, legalabbis nem mondtak semmit. Mindennap kérem, hogy vajon meguszom-e a vágást, vagy sem, egyik nap ezt mondják, masik nap azt. Mi lehet ez, es mikor mulik mar el???
  Köszönettel
  Hortobágyi Viktória

  #12214 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Hortobágyi Viktória!

  Gulics Ákos szájsebész doktor válasza:

  Az antibiotikum nem segítheti elő a gyógyulást, attól csak stagnálhat az állapota. A párakötés az,ami gyógyíthatja.Mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával aki kihúzta a bölcsességfogát.
  Gyógyulást kívánunk,üdvözlettel: Vdent

  #12321 Reply

  Tisztelt doktor ur

  Ne haragudjon de egy olyan probleman van hogy harom eve nol a bocsesseg fogam de nem nolt ki viszont nagyon faj es nagyon furra a szajszagom.
  Hiaba mossom oblitem szaj vizzel, en kint elek kulfoldom tavaly voltam vele orvosnal de nem csinaltak vele semmit es most megint faj. kaptam ido pontot ket het mulva kell vissza mennem addig valamit szeretnek hogy a gyuladas le menjen kerem segitsen.

  Elore is koszonom

  suto judit

  #12322 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Judit!
  A két panasz nem biztos hogy összefügg. A kellemetlen szájszag utalhat gyomor illetve enésztési problémákra is. Minden esetre konzultálj erről is két hét múlva az orvossal, mert lehetséges például hogy sok a fogköved. A gyulladás csökkentésére corsodyl szájvizet javaslunk, illetve receptre beszerezhető gyulladás csökkentő gyógyszereket. Mosd kíméletesen a bölcsesség fog helyét, de ne kerüld el a fogkefével. Gyógyulást kívánunk, üdvözlettel, Vdent

  #12561 Reply
  Zentai Judit
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!

  Picit több mint 1 napja húzták ki a jobb fölső bölcsességfogamat, elég nehéz menet volt. Azóta a fájdalom csökkent, viszont a számat nehezen tudom kinyitni, nehezen nyelek és fáj is, sőt a jobb fülem is fáj. Ez természetes, vagy aggódnom kellene?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #12562 Reply
  Zentai Judit
  Vendég

  Elfelejtettem hozzátenni, hogy alkalmaztam hideg borogatást, esetleg okozhatja az arcüregi és fül fájdalmat?

  Zentai Judit

  #12576 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Zentai Judit!

  Az elmondása alapján nem tudom mi volt a pontos diagnózis, az előzmény ami miatt el kellett távolítani a fogat, esetleg voltak-e előtte is arcüreg problémái. Menjen vissza kontrollra kezelőorvosához,ami a húzás után egy héttel egyébként is javasolt.
  Üdvözlettel
  dr. Dézsi Balázs-Villányi Dent Fogászat

  #27052 Reply
  Szabó Melinda
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  5 napja távolították el a jobb alsó bölcsességfogam műtéti úton! Egészen a 6-os fogamig felvágták a foginyem. A panaszom az lenne, hogy a 6-os 7-es fogam és a visszavarrt íny közül sárgás rózsaszines váladékot látok szivárogni, környezete fájdalmas, enyhén kellemetlen szagú. Az egészséges fogaim is eléggé érzékenyek lettek 2 napja. Egy 4 napos Dalacin kúrán túl vagyok. Normális, hogy ennyi idő után még ilyen fájdalmaim vannak? Aggaszt, hogy a hátsó varrataimmal panaszmentes vagyok és ezek az elsők pedig fájnak! Mikorra várható a teljes gyógyulás? A váladékozás mitől lehet? Normalis ez?
  Válaszát előre is köszönöm!

  #27056 Reply
  H. Flóra
  Vendég

  Kedves doktor úr!

  2 hete szedték ki a jobb felső bölcsességfogamat, ami alig volt látható. Az orvos felszívódó varratot rakott be, ami nem potyogott ki, ellenben lazult, már csak egy-két helyen tart. Nem tudom, hogy 2 hét után ez rendben van-e így, kicsit zavar is, és reggelente mintha jobban be lenne gyulladva, legalábbis érzetre olyan. Mit gondol, megmutassam a fogorvosomnak, vagy ez a kis kellemetlenség együtt jár a varratokkal?

  Köszönöm válaszát.

  #27070 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Flóra,
  A varratérzet nem jelent problémát, viszont amennyiben Ön gyulladás meglétére gyanakszik okvetlen fogászati kontrollvizsgálatot javaslok.
  Üdvözlettel:

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: bölcsességfog húzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft