Foghúzás utáni fogkefe csere – Szükséges figyelmesség?

Foghúzás után szervezetünknek regenerációra van szüksége. Muszáj odafigyelni étrendünkre, életmódbeli és szájápolási szokásainkra, hogy a seb gyógyulása minél gyorsabban és panaszoktól mentesen mehessen végbe. Legyen szó egyszerű foghúzásról vagy szájsebészeti eltávolításról , a beavatkozás után fogkefénket több okból is érdemes lehet lecserélni.

foghuzas utan fogkefe

 

Szennyezettség

Először is, tegyük fel magunknak a kérdést, vajon mióta használjuk jelenlegi fogkefénket? Ha a válasz több, mint két hónap, akkor amúgy is érdemes lecserélni a fogkefénket, függetlenül attól, hogy most húzták ki a fogunkat vagy sem.

(X) hirdetés

Két-három hónap alatt ugyanis, mivel naponta kétszer a baktériumokkal és ételmaradékokkal teli szájüregünkbe vesszük a fogkefénket, bizony a sörték megtelnek bacilusokkal, lerakódásokkal, ennyi idő múltán már nem higiénikus ugyanazt a szájápolási eszközt használni.

Túl kemény sörték

Az elhasználódott fogkefék nem csak a bacilusoknak teremtenek kiváló környezetet, hanem a sörték is megkeményednek ez idő alatt, még akkor is, ha egyébként puha (soft) sörtéjű fogkefét választottunk.

(X) hirdetés

Ha a foghúzás utáni gyógyulási időszakra gondolunk, akkor érdemes extra soft fogkefét vásárolni, léteznek speciálisan puha sörtéjű eszközök, melyekkel garantáltan nem okozunk fájdalmat a seb környékén, amit azonban kiemelten fontos tisztán tartani a foghúzás után.

Megtérülő befektetés

Mivel foghúzás után több hétig, akár hónapokig is eltarthat, mire teljesen összehúzódik a seb, ne tekintsünk felesleges kiadásként az új, puha fejű fogkefe vásárlására. Ha két-három havonta egyébként is lecserélnénk a fogkefénket, foghúzás után miért ne kedveskedhetnénk annyival a fogainknak és az ínyünknek, hogy nem ugyanazzal a használt, megkeményedett, szennyezett fogkefével mosunk fogat, mint a beavatkozást megelőzően?

Item added to cart.
0 items - Ft